Šapić: Moja inicijativa da se Draži digne spomenik u parku Terazijska terasa je ispravljanje nepravde

 
E. T.
E. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 9

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, kako je i najavio, podneo je zvaničnu inicijativu Komisiji za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine grada Beograda da se Dragoljubu Draži Mihailoviću podigne spomenik u parku Terazijska terasa.

- Inicijativu sam podneo jer smatram da čovek kome su dve od najvećih sila u borbi protiv fašizma i nacizma SAD i Francuska dodelile najviše državno odlikovanje, to zaslužuje, izjavio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Prema njegovim rečima to je važno kako bi došlo do nacionalnog pomirenja i kako ne bi bilo više podela.

- Kako bi se stavila tačka na te podele treba da se nastavi proces kojim su se izjednačili partizanski i ravnogorski pokret i kada je oborena sudska presuda kojom je Dragoljub Mihailović proglašen za izdajnika. Ne treba zaboraviti da je Mihailović jedan od najodlikovanijih srpskih oficira za iskazane podvige i hrabrost u balkanskim ratovima i prvom svetskom ratu – istakao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima Srbija je uvek bila anti-fašistička zemlja i mi danas treba da se ponosimo što smo imali dva anti-fašistička pokreta.

- Uveren sam da ova moja inicijativa predstavlja ispravljanje istorijske nepravde pogotovo zato što se Dragoljubu Mihailoviću ni grob ne zna. Mislim da on konačno treba da ima spomenik u Beogradu, na dostojanstvenom mestu u centru grada – rekao je gradonačelnik Beograda koji je ovu svoju inicijativu najavio novinarima uoči poslednje sednice Skupštine grada.

(Telegraf.rs)

Video: Održana premijera u predstave "Meduza Suza" u Narodnom pozorištu Pirot

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Febo

    26. septembar 2024 | 12:08

    Bolje radi svoj posao za koji si plaćen. Grad nam se raspada. Rupe po putevima, svuda curi danima pitka voda,, kanalizacije se izlivaju, zida ko gde stigne.... , rasulo totalno

  • Ja

    26. septembar 2024 | 12:31

    Ja sam PROTIV...

  • talisman

    26. septembar 2024 | 13:45

    Umesto sto tupi o Drazi neka se informise o brojnim zrtvama D. Mihailovica kako srpskim tako i drugih nacija. Neka se informise o saradnji sa svapskom okupatorima, o eskiviranju borbe sa njima, o zarobljavanju i predaji brojnih srpskih antifasista Svabama, o cr im Trojkama isl

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA