Akrepi iz šuma ponovo se aktiviraju: "Gradska čistoća" kreće u akciju protiv krpelja

 
M. B.
M. B.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine Javnog komunalnog preduzeća "Gradska čistoća" će u utorak, 24. septembra, nastaviti jesenje sprovođenje akcije suzbijanja krpelja na javnim zelenim površinama na teritoriji Beograda, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Akcija suzbijanja krpelja će se sprovoditi od 9 do 12 časova i obuhvatiće javne zelene površine među kojima su: Košutnjak, Pionirski grad, Ada Ciganlija, Topčider, Hajd park, Avala, SP "Jajinci", Banjica, Stepin gaj, Makiš, Kolonija "Kosmaj", Zvezdarska šuma, SC "Surčin" i Bojčinska šuma.

Dinamika suzbijanja krpelja zavisi od rezultata monitoringa i vremenskih uslova. Aktivnost krpelja je uslovljena temperaturom i vlagom, kao i dužinom dana, a njihova brojnost iz godine u godinu varira u zavisnosti od klimatskih uslova. U našim krajevima aktivnost krpelja se javlja u dva perioda – u toku proleća i jeseni. Za vreme visokih letnjih, kao i niskih zimskih temperatura, aktivnost krpelja opada.

Za suzbijanje ovih zglavkara koristi se preparat koji je registrovalo Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Preparat je upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda, tako da građani nemaju razloga za strah.

„Apelujemo na sugrađane da ekipama koje sprovode tretmane suzbijanja krpelja omoguće nesmetan rad, kao i na pčelare da preduzmu potrebne mere za zaštitu pčela tokom sprovođenja tretmana, saopšteno je iz JKP-a „Gradska čistoća”.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako izgleda velika akcija suzbijanja krpelja u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA