Druženje u Bloku 64: Prilika da se kroz igru ukaže na zajedništvo i solidarnost sa osobama sa invaliditetom

 
J. V.
J. V.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Pod pokroviteljstvom Gradske opštine Novi Beograd i u saradnji sa Beogradskim centrom osoba sa invaliditetom, u bloku 64, Novobeograđani i njihovi gosti, uživali su danas u Prvom inkluzivnom danu na otvorenom.

Sportsko-rekreativna manifestacija bila je prilika da se kroz igru i druženje ukaže na zajedništvo, solidarnost i neophodnost prevazilaženja razlika.

Košarka, frizbi, igre spretnosti, boćanje i šahovske table, na kojima su figure ukrstili osnovci i pripadnici starijih generacija, bile su neke od sportskih disciplina u kojima su deca novobeogradskih vrtića i osnovci iz škola „Mladost“ i „Kneginja Milica“, kao i škole „Jefimija“ iz Obrenovca, učestvovali zajedno sa više od 150 članova raznih udruženja osoba sa invaliditetom iz Beograda.

Druženju sa sugrađanima i gostima, pridružila se i predsednica Opštine Novi Beograd Ivana Nikolić.

"Uvek mi je drago kad možemo da podržimo ovako lepe događaje. Sportska nadmetanja u kojima ćemo jedni drugima pokazati pažnju i poštovanje, u kojima će učestvovati i osobe sa invaliditetom, kao i građani različitih generacija, kod svakog probudi plemenita osećanja. Opština će se i ubuduće truditi da kroz državni projekat „Srbija bez barijera“, povezuje građane različitih starosnih grupa, kako bismo prevazilazili razlike među nama“, poručila je Ivana Nikolić.

Predsednica je dodala da je ovo samo jedna od mnogobrojnih manifestacija Opštinskog centra za brigu o deci, starima i osobama sa invalidtitetom „Novi Beograd“.

"Opštinski centar je jedinstvena ustanova socijalne zaštite bez smeštaja i nosilac socijalne politike na Novom Beogradu. Neprekidno radimo na tome da svakog našeg građanina, bilo da je reč o osobi sa invaliditetom ili nekom ko ima bilo kakav socijalni problem, povežemo sa institucijama iz oblasti zdravstva, obrazovanja i socijalne zaštite, sa nevladinim sektorom i pomognemo i njima i njihovim porodicama“, naglasila je predsednica Nikolić.

Inkluzivni dan na otvorenom, prema njenim rečima, početak je jesenjih manifestacija koje će opština organizovati sa Beogradskim centrom za osobe sa invaliditetom, pa će tako već naredne nedelje sa tim centrom biti organizovan Prvi inkluzivni muzički festival, kao i tradicionalna manifestacija „I ja sam dete s ove planete“, koju opština organizuje sa Udruženjem za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama sa Novog Beograda (MNRO).

Događaju u bloku 64, pored članova MNRO, prisustvovali su članovi Udružnja penzionera i Udruženja osoba sa cerebralnom paralizom sa Novog Beograda, Ustanova za decu i mlade „Sremčica“, Udruženja boraca Obrenovca, kao i direktorka Opštinskog centra „Novi Beograd“ Milka Milovanović Minić i član Veća opštine Ivana Džavić.

(Telegraf.rs / novi beograd.rs)

Video: Galerija sramotnog ponašanja vozača u Kragujevcu: Oni su uzurpirali invalidska parking mesta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA