Kočite! Dajemo vam tačne lokacije novih kamera koje ne praštaju brže od 50 km/h

 
M. B.
M. B.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 5

Nema prevare, nema izvlačenja - kamere na četiri lokacije u Beogradu pomno snimaju baš svako vozilo koje prolazi kroz ove raskrsnice gde je ograničenje brzine 50 kilometara na sat.

To funkcioniše ovako:

Vlasniku vozila kojim je učinjen prekršaj biće upućen poziv da u roku od osam dana dostavi potpune i tačne podatke o identitetu lica koje je učinilo prekršaj.

Ukoliko vozilom u trenutku činjenja prekršaja nije upravljao vlasnik, vlasnik vozila dužan je da dostavi pisanu izjavu overenu od strane nadležnog organa na osnovu koje se na nesporan način može utvrditi koje lice je upravljalo vozilom u vreme činjenja prekršaja.

Ovo su tačne lokacije:

Kamere Foto: Shutterstock

Bulevar Mihajla Pupina - Brankov most, što je praktično novi kružni tok.

Raskrsnica Bulevara Nikole Tesle i Ulice Ušće - to je semaforizovana raskrsnica pre novog kružnog toka, gledano iz smera Zemuna, koja je, takođe, predviđena da bude pretvorena u kružnu.

Raskrsnica ulica Antifašističke borbe i Jurija Gagarina - to je velika raskrsnica kod starog Buvljaka koja je nakon izgradnje Mosta na Adi postala veoma promenta. Takođe, ona je u neposrednoj blizini buduće autobuske stanice.

Još jedna kamera postavljena je na Bulevaru kralja Aleksandra kod Đeram pijace.

Zašto baš ovde?

Zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Bojan Radovanović rekao je za RTS da se pri određivanju lokacije gde će se postaviti sistem vode kriterijumima kao što su broj saobraćajnih nezgoda i njihove posledice, indikatori ponašanja u saobraćaju, crne tačke.

Govoreći o četiri nove lokacije gde je sistem postavljen, Radovanović navodi da je upravo na područuju opštine Novi Beograd od početka godine u saobraćajnim nesrećama poginulo 13 osoba.

(Telegraf.rs)

Video: Automatski sistem detekcije prekoračenja brzine počeo sa radom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kranp

    17. septembar 2024 | 13:56

    Skočio parking u gradu,sad i kamere, pa šta ako neko vozi za više 5 kmh odmah kazna, pa dajte plate 150.ooo pa može, a ne sve poskupeti i tražiti a većina na minimalcu, slažem se za brzunu, ali bre preteraste, pa ovaj narod samo da upregne krave ništa drugo,mi kupujemo Avioni a Vetarani žive u udzericama...

  • Srdjan

    17. septembar 2024 | 13:44

    Kamere na pogresnom mestu tuse i onako mili postavite ih na pravcu van centra

  • Даросава

    17. septembar 2024 | 16:15

    Хааахаахаа! Па на тим местима треба кажњавати оне који возе испод 50 км. За Београђане још једно чудо за три дана па фајронат. Све смо ближе потпуном помрачењу свести оних који нису образовани за поједине послове али су партијски послушници. Време је да се светло потпуно утули. .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA