Luka je odrastao na asfaltu Čukarice: Predstavlja knjigu koja će čuvati sećanja, priče i legende ove opštine

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

"Osećao sam potrebu da ulicama moga kraja, s kojim eto delim sudbinu već tri četvrtine veka, svakoj posebno, napišem priču. Da osvetlim delove njihovog života i da podsetim kako im je bilo nekad, a kako sad. Da sačuvam uspomene o onima koje su nestale, slično ljudima koji su nam bili dragi, a više nisu sa nama", ovu su reči Luke Toškovića, autora knjige "Priče o ulicama moga kraja", koja će biti predstavljena u utorak, 17. septembra u 20 časova u Kulturnom centru "Čukarica" u okviru manifestacije "Dana evropske baštine".

Ovim povodom biće pripremljen i kratak kulturno-umetnički program u kome će glumac i direktor KC "Čukarica", Miodrag Rakočević, čitati odlomke iz knjige i recitovati stihove posvećene ovoj opštini koja ima bogatu istoriju, a gitarista Zoran Dimitrov odsvirati nekoliko evergrin numera.

Luka Tošković je rođen 1946. godine u Beogradu, tačnije na Čukarici. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Beogradu, a Višu pedagošku školu u Zemunu. Bio je zaposlen na raznim dužnostima u Opštinskoj upravi Gradske opštine Čukarica. Objavio je knjigu za decu "Priča o jatu Bambi(Kako sam postao izviđač)" i zbirku kratkih priča "Ram za uspomene". Dobitnik je više nagrada i priznanja na književnim konkursima i član Udruženja novinara Srbije, Srpskog umetničkog društva i Kluba pisaca Čukarica.

(Telegraf.rs / Opština Čukarica)

Video: Kolarić: Veliki deo ulica će biti uređen tokom ovog proleća

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA