Cici i Belko su među prvim ljubimcima sahranjenim na Bežanijskoj kosi: Ovako izgleda groblje i procedura

 
M. B.
M. B.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 5

Pre više od mesec dana otvoreno je beogradsko groblje za kućne ljubimce.

Kako kažu u JKP "Pogrebne usluge", interesovanje građana je veliko i oni čak žele da zakupe mesta unapred. To nije bilo planirano, ali je usluga zakupa mesta unapre, kako kažu, "u procesu realizacije".

Groblje je veoma važno za prestonicu u kojoj ima mnogo ljubimaca, a nije bilo gotovo nikakvih mogućnosti da se vlasnici dostojno od njih oproste, da ih legalno sahrane i označe to mesto.

Sada imaju mogućnost da to učine, uključujući i korišćenje usluge ispraćajne sale, gde mogu prikazati i video snimke i fotografije svojih ljubimaca. Mogu da postave spomenik, a u jedno grobno mesto mogu da pokopaju i više ljubimaca.

"Ovde mogu biti sahranjene apsolutno sve vlasničke životinje koje su označene i evidentirane na teritoriji grada Beograda, pa je samim tim jedino ograničenje da vlasnička životinja mora da bude evidentirana isključivo na teritoriji grada Beograda. Ono što je odlukom o sahranjivanju regulisano je da mogu biti sahranjene životinje koje su dužine do 120 centimetara i težine do 50 kilograma", istakla je Marija Glišović, rukovodilac groblja za kućne ljubimce.

Šta treba da radite kada vam ugine ljubimac

"Ukoliko dođe do uginuća nephodno je da građani to prijave putem kontakt telefona koji je dostupn na sartju našeg preduzeća i koji je dostupan 24 časa. Takođe, to mogu učiniti i dolaskom u naše prostorije u Rajkovoj broj 9 na Bežanijskoj kosi, od ponedeljka do petka u periodu od 7 do 15 časova", kazala je Glišović.

Cenovnik je istaknut na sajtu preduzeća i odobren je od strane Skupštine grada. Cene variraju u zavsnosti od veličine kućnog ljubimca.

Sahranjivanje je od 17.740 dinara za malog ljubimca do 30.240 za velikog ljubimca.

Uz stavku samog sahrajivanja postoje i neke obavezne usluge: zakup i održavanje grobnih mesta unapred pet godina, izgradnja grobnog mesta i naknada za korišćenje hladnjače.

Postoji i mogućnost postavljanja urni u rozarijume i kolumbarijume, kao i da se pospe pepeo u Parku sećanja.

(Telegraf.rs)

Video: Nit manjeg, nit upornijeg psa: Kad se džek rasel zainati pa počne da čupa korenje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlasnik

    16. septembar 2024 | 11:59

    Sta sa velikim rasama pasa tezih od 50kg?Gde njih sahraniti?Po njivama,padnjacima,sumama... ?Treba misliti i na njh

  • Strašno

    16. septembar 2024 | 10:53

    E samo nam još to fali, sve imamo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA