Beogradski vozači, pažnja! Od sutra radi automatski sistem detekcije prekoračenja brzine od 50 km/h

 
M. R.
M. R.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 10

Sistem za automatsku detekciju prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine počeće da se primenjuje od sutra, 16. septembra 2024. godine, na četiri lokacije u Beogradu gde je dozvoljena brzina kretanja vozila ograničena na 50 kilometara na čas.

Sistem će se primenjivati u Bulevaru Mihajla Pupina – Brankov most, raskrsnici Bulevara Nikole Tesle i Ulice Ušće, na raskrsnici ulica Antifašističke borbe i Jurija Gagarina, kao i u Bulevaru kralja Aleksandra kod Đeram pijace.

Vlasniku vozila kojim je učinjen prekršaj biće upućen poziv da u roku od 8 dana dostavi potpune i tačne podatke o identitetu lica koje je učinilo prekršaj. Ukoliko vozilom u trenutku činjenja prekršaja nije upravljao vlasnik, vlasnik vozila dužan je da dostavi pisanu izjavu overenu od strane nadležnog organa na osnovu koje se na nesporan način može utvrditi koje lice je upravljalo vozilom u vreme činjenja prekršaja.

U narednom periodu ovaj sistem biće proširen i na određeni broj lokacija na kojima su, usled neprilagođene brzine, saobraćajne nezgode učestalije.

Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova apeluje na sve vozače da poštuju ograničenja brzine kretanja vozila i da odgovornim ponašanjem doprinesu unapređenju bezbednosti saobraćaja.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je deonica na koju su meštani Pocerine čekali duže od pola veka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Znak

    15. septembar 2024 | 21:23

    Hoće li postaviti i saobracajni znak koji upozorava na kameru. I to su duzni da urade. U mogim gradovima su to uradili a pašaluk?

  • Zoki

    15. septembar 2024 | 19:52

    Ljudi zabranite da se ulazi kolima u grad.A uskoro ce i leteci taxi pa nece biti ni potrebe.Dokle vise pljacka gradjana?

  • Pedja

    15. septembar 2024 | 20:44

    Prebrzo je 50km na cas, realno je 35 km na cas bice para ko blata i to treba na sve ulice u Beogradu da ogranicete

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA