Uskoro veliki radovi u Despota Stefana, zato se preko Pupinovog mosta uvode još dve linije, biće ih četiri

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Od nedelje  se uspostavljaju se dve nove linije javnog prevoza 103 i 112, koje će prevoziti putnike sa leve obale Dunava na opštini Palilula, dalje putem Severne tangente i Pupinovog mosta do gradske opštine Zemun, javlja Sekretarijat za javni prevoz.

Kako je "Telegraf" ranije pisao, ove linije su bile navedene i u konkursnoj dokumentaciji za javno-privatno partnerstvo.

"Potreba putnika za kvalitetnijim prevozom na navedenoj relaciji sve je značajnija, zbog čega je u prvom koraku Sekretarijat za javni prevoz počev od 1. septembra produžio liniju 105L od Borče do terminusa 'Zemun (Bačka)'. Sada, na osnovu ranijih zahteva korisnika, udruženja građana i GO Palilula, sledi uvođenje nove linije javnog prevoza 103 koja će dodatno prošiti ponudu i poboljšati kvalitet prevozne usluge na ovom potezu.

Na termin uvođenja linija dodatno je uticao najavljeni početak radova u Bulevaru despota Stefana na izgradnji tunelske veze od Karađorđeve ulice do Dunavske padine sa pristupnim saobraćajnicama u toku novembra meseca tekuće godine, kao i drugih planiranih radova u zoni Pančevačkog mosta, zbog čega je doneta odluka da se dodatno razvije i podstakne korišćenje javnog prevoza alternativnim pravcem preko Pupinovog mosta", navodi Sekretarijat za javni prevoz na svom IG profilu.

Osim linija 103 i 112, uvodi se i linija 102P od Padinske Skele do naselja Preliv.

Ovo je saopšenje Sekretarijata o novoj liniji:

Na 30 kilometara od centra grada, posle Padinske skele, između Dunava i Tamiša, nalazi se jedno od najstarijih naselja opštine Palilula na levoj obali Dunava, naselje Preliv. Izgradnjom odvodnih kanala, kao i stambenih naselja i imanja "Pionir" sredinom XX veka u naselju Besni Fok, ovo područje je dobilo konkretnu formu i biva stalno naseljeno.

U proteklom periodu stanovnici Besnog Foka i Preliva bili su upućeni na korišćenje javnog prevoza izlaskom na Zrenjaninski put ili pešačenjem do naselja Vrbovski. Sekretarijat za javni prevoz je doneo odluku da se sa početkom nove školske godine odgovori pozitivno na zahteve građana i uspostavi nova linija koja će direktno opsluživati ova dva naselja.

Trasa linije 102P biće: PADINSKA SKELA - Dejana Smiljkovića - Srpskog husarskog puka - Zrenjaninski put - BESNI FOK - Preliv - PRELIV;

Vozila će u postojećoj situaciji promenu smera kretanja u naselju Preliv obavljati neposredno pre mosta preko kanal Belanoš, dok će se u narednom periodu ukoliko se kroz program održavanja ulica i puteva izvrši sanacija ulegnuća i proširenje kolovoza u zoni kanala, trasa linije produžiti i do poslednjih kuća u naselju.

Na liniji će raditi vozila tipa minibus sa intervalom nailaska od 60 minuta, dok detaljan red vožnje možete pogledati na sajtu Sekretarijata za javni prevoz.

(Telegraf.rs)

Video: Beograd dobio 80 novih autobusa GSP-a

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA