Uživali smo u ovim igrama kao deca, sada je red da se i novi klinci oprobaju: Zanimljivo takmičenje u Rušnju

 
M. B.
M. B.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Rušanjska olimpijada starih sportova, četvrta po redu, biće održana u nedelju 15. septembra 2024. godine, sa početkom u 10.00 časova, u dvorištu OŠ "Aca Milosavljević". Udruženje građana Rušanj, u saradnji sa Gradskom opštinom Čukarica i Sportskom organizacijom Čukarica spremila je dobru zabavu i bogate nagrade za učesnike.

Kao i svake godine, glavne igre su "Imeđu dve vatre", gde zajedno nastupaju majke i ćerke, "Nadvlačenje konopca", trka u džakovima, obaranje ruku, skok u dalj i druge.

Za najmlađe, do šest godina, biće organizovana "Trka zadovoljstva" na 30 metara, dok će vitezovi "Beli orlovi", u montiranom viteškom selu učiti decu streličarstvu i mačevanju.

Za sve pobednike, obezbeđeni su pehari, medalje, slatkiši, a super šampion dobija vaučer u vrednosti od 20.000 dinara koji može iskoristiti u jednoj sportskoj radnji. Najbrža učesnica trke u džakovima za odrasle dobija put u Veneciju (uz uslov da učestvuje i u igri "Između dve vatre").

Specijalni gosti ovogodišnje Rušanjske olimpijade starih sportova biće predstavnici Vojske Srbije čiji će kadeti, na štandu prezentovati značaj Vojske, a polaznici Srednje stručne vojne škole "1300 kaplara" će biti sudije u takmičenjima.

(Telegraf.rs)

Video: Kristofer Hil: "Beogradski maraton postaje jedan od najboljih na svetu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA