Kako ste to vaspitali decu? Starci strepe od ovih klinaca na Vračaru, bacaju jaja i kamenice, seku komarnike

 
M. B.
M. B.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 4

Deca su po slovu zakona u prirode - nevina, ali ono što ovi ljudi od njih trpe doslovno se može nazvati "teror". Zato, evo jednog pitanja za njihove roditelje: Zašto su dozvolili da im mališani budu tako nevaspitani?

"Naše starije komšije, koje imaju više od 75 godina trpe celodnevnu torturu. Ubacivanje jaja kroz prozor, gađanje loptom i kamenjem u prozore, roletne i glavu, ubacivanje balona sa vodom, vređanje, psovanje, urlanje do kasno u noć, provociranje, podsmevanje, vređanje...", tako jedan Vračarac opisuje stanje u Hadži Ruvimovoj ulici.

Uzalud komšije zovu policiju - sve to može da se svede pod dečji nestašluk. Ali kakav? Sraman! To mnoge nagoni da pomisle i na nedozvoljene metode vaspitanja, ali pravo je pitanje šta rade njihovi rodtelji, učitelji, razredne starešine i nastavnici?

"Zapisi u policiji postoje, imena skupljamo i kontaktiraćemo sve nadležne službe u nizu (socijalnu službu, školu, odsek za maloletnu delikvenciju, ministarstvo prosvete...) kako bi se problem hitno rešio. Molim Vas da proverite i porazgovarate sa svojom decom ukoliko je ono u ovom uzrastu. Iskreno, večeras smo bili veoma iznenađeni ponašanjem dece od 12-13 godina i iskreno zabrinuti kakvo društvo postajemo i šta će se dešavati za par godina kad još malo stasaju. Da li treba da neko od naših starijih komšija doživi srčani udar (jedan od njih završio u Urgentnom) kako bi se nešto pokrenulo?", piše dalje u ovoj objavi.

Da stvar nije nimalo naivna svedoči i ovaj komentar.

"Pored naših prozora, sinoć su komšinici od 70 godina razbili komarnik, ubacili kamenje i jaja, komšijama na prvom spratu kroz balkonska vrata uletela je kamenica nekoliko puta pored glave, a jednom su uspeli i da je pogode. Čovek je dva puta završio u urgentnom. Drugi ulaz, prvi sprat, nepokretna žena u kolicima je sedela na terasi kad je opet uleteo kamen...", žali se komšinica.

Mnogi ističu da su u tom parkiću i njihova deca odrasla, da su mali nestašluci bili rešavani vaspitnim lekcijama, a da je ovo što se sada dešava preraslo u nešto mnogo ozbiljnije i opasnije.

Kakva su vaša iskustva sa decom u kraju? Kako vaspitate svoju? Pišite nam u komentarima.

(Telegraf.rs)

Video: Opasna igra klinaca na železničkoj stanici u Zemunu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa

    10. septembar 2024 | 22:27

    Mame su kod pedikira manikir, tata otišao da pojede burek, jel kući nema ručka. Deca uče preko interneta, i rade ono što se ne radi. Svašta ćemo mi dočekati.

  • Duska

    11. septembar 2024 | 00:19

    Sve to krece iz kuce. Ovo su deca roditelja koji su ispusteni jos u predhodnon periodu

  • King

    10. septembar 2024 | 22:15

    To se radilo i pre 20godina, jos je i gore bilo. Ne znam cemu kukanje, ako ti se ne svidja ti se odseli na Madagaskar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA