Malo pažnje, đaci su u busu: Pročitajte dobro apel jednog vozača i putnika

 
M. B.
M. B.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Mnogi đaci do svojih osnovnih škola dolaze busevima - jedna, dve ili tri stanice njihova je svakodnevica.

Zato, roditelji bi trebalo da ih dobro pripreme, a i umorni putnici koji idu s posla da malo pripaze na njih.

Ovo je apel jednog od vozača koji je objavljen na Instagramu.

"Kao vozač autobusa, zamolio bih roditelje da svoje đake prvake koji sami putuju prevozom nauče da ulaze i izlaze na prednjim vratima, deca su sitna i mi ih najbolje ne vidimo na ostalim vratima, takođe, da lepše gledaju kako prelaze ulicu, bez trčanja i bez telefona u rukama, posebno na 'potezu 300', gde većina dece sama idu do škole i nazad kući, već je bilo izletanja na ulicu, gledaju jednu stranu koja je stala a na drugoj bez gledanja pretrčavaju, sprečimo nezgode na vreme", napisao je vozač.

Na to se nadovezao i jedan putnik.

"Jako lep gest od Vas što apelujete ovo za prednja vrata, ali tu nastane problem kada ljudi počnu dečici da govore da se sklone sa vrata i onda ih od prvih vrata odguraju na neka druga ili se oni od straha sami sklone. Bezbroj puta sam takvim scenama prisustvovala. Deca, misleći da nemaju vremena da od nekog drugog mesta stignu do prvih vrata da izađu, stanu odmah tu na prolaz, pa sa rančićima malo naprave zagušenje, a onda nervozna i nerazumna masa utiče na to da ne znaju da se snađu u prevozu ili ne poslušaju savet. Mislim da treba više osvestiti nas starije o svemu."

(Telegraf.rs)

Video: Sramna scena u beogradskom prevozu, niko nije hteo da ustane majci sa detetom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA