Pogledajte kako izgledaju novi kartomati u Beogradu

 
M. B.
M. B.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Na beogradskim železničkim stanicama pojavili su se potpuno novi kartomati za prodaju karata "Srbijavoza".

Za razliku od starih, belih, ovi su tamni i drugačijeg dizajna.

Kartomati su važan element na stanicama budući da omogućavaju jednostavnu kupovinu karata, a da će od 1. septembra u vozovima biti naplaćivana posebna nadonknada za izdavanje karte od 500 dinara.

"Znatno povećanje broja putnika dovodi i do sve učestalije pojave da putnici u vozove ulaze bez prethodno kupljene karte, te istu kupuju kod konduktera, što dalje dovodi do otežanog upravljanja kapacitetima, gužvi i negativnog efekta na komfor putnika. Srbijavoz apeluje na putnike da svoje karte unapred kupe onlajn ili na kartomatima i blagajnama širom Srbije. Dodatno, do septembra će biti postavljeni novi kartomati na preko 20 stanica u Srbiji. Nakon toga, za putnike koji se ukrcaju u voz bez karte, uz redovnu cenu karte biće naplaćena naknada za izdavanje karte u vozu, u iznosu od 500 dinara. Ova naknada neće se primenjivati za putnike koji putovanje započinju na stanici u kojoj ne postoje putničke blagajne i/ili kartomati", naveli su u "Srbijavozu".

Od 1. septembra karte za voz biće i nešto skuplje, a za kupovinu preko interneta omogućen je popust od 10 posto.

(Telegraf.rs)

Video: Predstavljanje novog kineskog brzog voza - Soko

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA