Suzbijanje komaraca u kanalizacionom sistemu

 
M. B.
M. B.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Sekretarijat za zaštitu životne sredine je saopštio da će se akcija suzbijanja larvi i odraslih jedinki komaraca u delu kanalizacione mreže sprovesti od 29. do 30. avgusta.

Akcija će početi u 5 časova i trajaće do 7 časova u obodnim ulicama: Pop Lukinoj, Kneza Sime Markovića, Pariskoj, Pjarona de Mondezira, Cara Dušana, Venizelosovoj, Vojvode Dobrnjca, Takovskoj, Kneza Miloša, Nemanjinoj, Banatskoj i Gavrila Principa.

Kako će se tretman vršiti apliciranjem preparata u kanalizacionu mrežu kroz šahtove, moguća je pojava belog dima iznad okolnih kanalizacionih šahtova. Takođe, u toku izvođenja akcije može doći do kratkotrajnog zatvaranja delova ulica.

Usluga se vrši preparatom koji je registrovan kod nadležnog ministarstva, upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda i nije štetan po zdravlje ljudi i kućnih ljubimaca.

Bitno je napomenuti da građani sami mogu da spreče razmnožavanje komaraca tako što će redovno čistiti oluke, ukloniti automobilske gume, kante, saksije, da se u njima ne bi zadržavala voda i time sprečilo razvijanje larvi, a samim tim i odraslih jedinki komaraca. Preporučuje se i upotreba zaštitne mreže protiv komaraca na prozorima. Takođe, veoma je bitno redovno pražnjenje septičkih jama i stavljanje mrežica na otvore septičkih jama. Prilikom boravka u prirodi poželjno je koristiti repelente i izbegavati periode najveće aktivnosti komaraca, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Video: Moćnim mini-amfibijama "prsa u prsa" s larvama komaraca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA