"Čistoća" i danas nastavlja suzbijanje komaraca u Beogradu, evo gde

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća" Beograd će nastaviti sprovođenje akcije suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima zemlje i danas od 18 časova, ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili.

Tretmanom će biti obuhvaćeni lokaliteti: obala Od Ostružnice ka Adi Ciganliji, Makišu, Ada Međica, SAJ, 13. Maj, Goveđi brod, SC Surčin, naselje Ključ, naselje Grmovac, Miljakovačka šuma, Sunčani breg i nasip Progar - Jakovo.

Preparati koje ekipe JKP "Gradska čistoća" Beograd koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, pa građani nemaju razloga za strah.

Kako ističu u saopštenju, appeluju na sugrađane da obezbede fizičku barijeru od komaraca na svojim

prozorima, isprazne eventualna skladišta vode po dvorištima, kao što su podmetači za saksije, gume, stara burad, kao i da koriste repelente i propisane preparate za septičke jame ukoliko ih poseduju, te da ekipama "Gradske čistoće" omoguće nesmetan rad.

Takođe, apelujemo i na pčelare, da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Ekipe JKP "Gradska čistoća" nastaviće da sprovode akcije suzbijanja komaraca i u narednim danima ukoliko to dozvole vremenske prilike.

U saopštenjuuu napominju da ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11- 0 -11 radnim danima od 7 do 22 sata, i subotom od 8 do 14 sati.

(Telegraf.rs)

Video: Luna Pilić o filmu "Sveta porodica"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA