Ovo su dobitnici nagrada za najlepše zelene oaze Vračara

 
M. B.
M. B.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

"Proleće i leto su godišnja doba kada svaki cvet zamiriše. Svaki balkon, dvorište ili bašta ulepšaće pokoja biljka, a naš Vračar biće zeleniji, šareniji i veseliji. Gradska opština Vračar stoga tradicionalno sprovodi akciju 'Vračar – moj zeleni kutak', koja za cilj ima da se kod naših sugrađana razvija pozitivan odnos prema zelenilu i očuvanju okoline", saopštili su iz ove opštine.

Učesnici su se takmičili u kategoriji najlepše zelene površine oko stambene zgrade, najlepšeg balkona, zelene površine ispred poslovnih objekata, oko predškolske ustanove, ugostiteljskog objekta, najlepše školsko dvorište i okućnica. Svaka od ovih površina doprinosi unapređenju lepote Vračara.

Uručivanjem nagrada i diploma, u galeriji Gradske opštine Vračar svečano je obeležen završetak akcije. Dobitnike su pozdravili zamenik predsednika Gradske opštine Vračar Dragi Lukić i pomoćnik predsednika Opštine Kosta Malović, koji su im uručili nagrade – saksijske biljke, koje će dodatno ulepšati prostor.

Dragi Lukić zahvalio se svim učesnicima što su se prijavili da učestvuju na ovom konkursu koji doprinosi stvaranju lepšeg, uređenijeg i zelenijeg Vračara. Istakao je da je želja Opštine da populariše ovu akciju, kako bi se razvijao pozitivan odnosa prema zelenilu i cveću kod građana, i prepoznao značaj ekologije i zaštite životne sredine, a posebno poslednjih godina kada smo sve više suočeni sa klimatskim promenama.

Rekao je da mu je veliko zadovoljstvo što dodeljuje nagrade za najlepše uređene zelene površine i zamolio je sve učesnike konkursa da naredne godine pozovu i svoje komšije, prijatelje i rođake da se priključe akciji i doprinesu stvaranju lepšeg i šarenijeg okruženja.

Pomoćnik predsednika Opštine Vračar Kosta Malović istakao je da Gradska opština Vračar u saradnji sa JKP "Zelenilo – Beograd" ovom akcijom daje primer kako se treba odnositi prema životnoj sredini. Govorio je o značaju, zaštiti i unapređenju zelenih površina, i podsetio da će svi dobitnici priznanja učestvovati i na gradskom takmičenju "Za zeleniji Beograd".

(Telegraf.rs)

Video: Ne bacajte jelku sa busenom, donesite je u rasadnik "Zelenila Begorad"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA