Koji je vaš omiljeni letnji kutak u Beogradu? Ovako ste glasali, a taj odgovor nismo očekivali

 
M. B.
M. B.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Za ovu opciju glasalo je 18.45% naših čitalaca

Ada Ciganlija vrvi od ljudi, pontonski most do Lida takođe je pun, ali na pitanje: "Koji je vaš omiljeni letnji kutak u Beogradu?" najviše glasova osvojili su - beogradski parkovi.

Postoje i svežija mesta, sa više šume, vode i na višoj nadmorskoj visini, ali poznati gradski parkovi nadomak su šetališta, kancelarija, stambenih zgrada...

Za ovu opciju glasalo je 18.45% naših čitalaca koji su u anketi učestvovali, što nas je iznenadilo s obzirom na popularnost kupališta.

Ali, parkovi zaista jesu vredni prostori u našem gradu koji vrvi od saobraćaja - ne samo sa stanovišta prirode i ekologije, već i kao kulturne tačke sa svojom istorijom i spomenicima.

Ni sledeće mesto nisu zauzela popularna kupališta, već odgovor "nešto drugo" sa 17,98 posto. Dakle, Beograđani imaju svoja lična skrivena mesta za predah.

Ipak, velika je popularnost Ade i Lida, za koje je glasalo 15,9 posto čitalaca.

Šume i veliki parkovi, poput Košutnjaka, Topčidera, Hajd parka ili Zvezdare imaju 13,22 posto glasova. Od njih su nešto popularnije planine Avala i Kosmaj sa 13,78 posto.

Divlji predeli, poput Ratnog Ostrva, prigradskih jezera, šuma i skrivenog priobalja omiljeni su za 8,14 posto naših čitalaca. Manastiri su najlepše mesto za 6,75 posto čitalaca.

Bazeni imaju tek 5,78 glasova.

(Telegraf.rs)

Video: Kako se ljudi u Beogradu rashlađuju tokom leta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA