Upoznajte Veliko Ratno Ostrvo sa stručnim vodičem: Jedinstvena i besplatna tura kroz prirodnu oazu prestonice

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Zainteresovani za jedinstvenu ekološku avanturu mogu da se prijave Tanji Kukobat na telefone 011/2197 985 i 062/8018 892

U organizaciji Gradske opštine Zemun tokom avgusta građani će biti u prilici da uživaju u upoznavanju zanimljivosti koje pruža Veliko ratno ostrvo, kao netaknuti biser prirode, Dunavska ada na ušću Save u Dunav i zaštićeno prirodno dobro, površine 211,38 hektara.

Besplatne ekološke pešačke ture će se realizovati petkom od 9 do 12 časova, a prva je bila organizovana 9. avgusta. Pešačke ture će se održavati dokle god je pontonski most u funkciji. Mesto okupljanja je na izlasku sa pontonskog mosta na plaži ”Lido”, od 8.30 do 9 časova.

U pratnji vodiča iz Gradske opštine Zemun, u toku besplatne pešačke eko šetnje posetioci će moći da se upoznaju sa istorijatom ostrva, režimima zaštite, raznovrsnim biljnim i životinjskim svetom ostrva, a posebno autohtonim i ugroženim vrstama, specifičnostima, ali i opasnostima koje prete od zagađenja životne sredine.

Nakon šetnje ”stazom zdravlja”, u Zelenom amfiteatru će se diskutovati o zaštiti prirode i prirodnim vrednostima ostrva i realizovati zanimljivi prateći programi.

Preporučujemo da učesnici eko-tura imaju adekvatnu obuću i odeću za boravak u prirodi, kao i da ponesu flašicu vode, šešir ili kačket. Takođe je potrebno da ne napuštaju grupu i da prate instrukcije vodiča, kako bi se izbegli ”susreti” sa divljim životinjama.

Zainteresovani za jedinstvenu ekološku avanturu mogu da se prijave Tanji Kukobat na telefone 011/2197 985 i 062/8018 892, svakog radnog dana u vremenu od 7.30 do 15.30 časova ili na elektronsku adresu adresu: tanja.kukobat@zemun.rs

(Telegraf.rs)

Video: Vodopad Ripaljka je biser Sokobanje, snimili smo ga u punoj snazi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA