"Sedim tako na terasi i duvanim, kad ono...": Svetleća linija na nebu prenula Beograđanku

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 14

Jedina razlika je što nije bilo ljubičaste magme već su svetleći objekti kao vojnici jedan za drugim krstarili nebom

Gotovo da nema čoveka u Srbiji koji bar jednom nije pogledao legendarni film "Kad porastem biću Kengur", a posebno čuvenu scenu i repliku sa krova zgrade "Mi smo sedeli ovde i du...duvanili...". Slična scena desila se u predgrađu Beograda dok je naša čitateljka sedela sa mužem na terasi ispijajući čaj pred spavanje.

Starlink Srbija Ilon Musk, Elon Musk Beograd Foto: Telegraf.rs

U jednom trenutku pojavile su se tri tačke koje su se kretale identičnom brzinom i sa istim razmakom, pa sam pomislila da su avioni - tvrdi ona i nastavlja - Međutim, niz je postajo sve duži i duži što je ukazivalo da to nikako ne mogu biti avioni jer je njihovo kretanje i osvetljenje na nebu potpuno drugačije.

Svetleći objekti kretali su se kao vojnici jedan za drugim stvarajći ogroman niz na nebu iznad prestonice. Sve je trajalo nekoliko minuta dok nisu nestali u oblacima iznad Lipovačke šume, ostavljajući bez daha malobrojne koji su imali prilike da dožive ovaj fenomen.

Starlink Srbija Ilon Musk, Elon Musk Beograd Foto: Telegraf.rs

- Bila sam potpuno zbunjna kao i muž pored mene. Odmah smo pretražili na internetu da li je bilo ovakvih pojava i shvatili da smo zapravo videli i snimili Starlink Ilona Maska.

Starlink je mreža koja je dizajnirana da omogući pristup Internetu preko velikog broja mikrosatelita. Razvoj mreže je rapidan, a svako novo lansiranje rakete znači oko 60 satelita više u orbiti.

U videu na početku teksta, pogledajte kako izgleda Starlink na nebu iznad Beograda.

(Telegraf.rs)

Video: Vanzemaljac, duh ili loptasta munja! Šta je ovaj čovek snimio?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA