Rekonstruisano dečje igralište u Bloku 63

 
M. B.
M. B.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Celokupna rekonstrukcija rađena je u skladu sa potrebama i željama stanovnika bloka 63

Predsednica opštine Novi Beograd Ivana Nikolić, obišla je sa gradskim sekretarom za sport i omladinu Nikolom Penićem, rekonstruisano igralište u bloku 63, između Evropske i Japanske ulice.

Opština Novi Beograd u saradnji sa JKP „Zelenilo Beograd” obezbedila je nove klupe, ljuljaške, podlogu za igru rađenu po najsavremenijim bezbednosnim standardima, kao i kompletan dečiji mobilijar.

Prema rečima Ivane Nikolić, celokupna rekonstrukcija rađena je u skladu sa potrebama i željama stanovnika bloka 63.

- Prvo što sam primetila na novom igralištu su dečji osmesi. Kada prepoznate radost u njihovim očima, kada vidite njihove bake i deke posebno raspoložene, sigurni ste da ste uradili pravu stvar – istakla je ona.

Predsednica je podsetila i na važnost zelenih površina i prostora za odmor i rekreaciju najmlađih, pogotovu u eri prekomernog korišćenja modernih tehnologija i njihovog lošeg uticaja na zdravlje.

-Zdrav stil života, vreme provedeno u prirodi i igri sa drugarima, nema alternativu. Upravo iz tog razloga planiramo izgradnju još igrališta širom Novog Beograda – izjavila je Nikolić i najavila da će uskoro biti završena još dva igrališta u bloku 29 i 24.

Ona je iskazala zahvalnost i Gradu Beogradu i poručila da će nastaviti dalju saradnju na projektima za najmlađe.

Gradski sekretar za sport i omladinu Nikola Penić, poželeo je Ivani Nikolić puno uspeha u radu.

-Ponosan sam što sam danas ovde sa novoizabranom predsednicom opštine. Nadam se da će nakon njenog mandata Novi Beograd dobiti veliki broj rekonstruisanih parkova između zgrada, posebno u blokovskom delu. Ova opština ima ključnu prednost u odnosu na ostale, jer ima veliki broj zelenih površina- istakao je Penić.

(Telegraf.rs)

Video: Otvoreno novo dečije igralište u parku Manjež na Savskom vencu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA