JP "Gradska Čistoća“ i danas nastavlja suzbijanje komaraca sa vode i zemlje

 
T. U.
T. U.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ekipe „Čistoće“ suzbijaće komarce u utorak, 23. jula i to u ranim jutarnjim časovima od 3.30 sata

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća" Beograd će i danas sprovoditi akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa vode i zemlje, ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili.

Ekipe „Čistoće“ suzbijaće komarce u utorak, 23. jula i to u ranim jutarnjim časovima od 3.30 sata, navodi se u saopštenju.

Tretmanom će biti obuhvaćeni lokaliteti: Ada Ciganlija, Makiš, Ada Međica, Lazarevac-Veliki Crljeni i sela Stari Medoševac, Baroševac, Mali Crljeni, Rudovi, potom Košutnjak, Topčider, Hajd park, Saj, 13. maj, Goveđi brod, i nasip od Progara ka Jakovu.

Preparati koje ekipe JKP „Gradska čistoća“ Beograd koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, pa građani nemaju razloga za strah, navodi se u saopštenju.

Iz JP "Gradska čistoća" apeluju na sugrađane da obezbede fizičku barijeru od komaraca na svojim prozorima, isprazne eventualna skladišta vode po dvorištima, kao što su podmetači za saksije, gume, stara burad, kao i da koriste repelente i propisane preparate za septičke jame ukoliko ih poseduju, te da ekipama "Gradske čistoće" omoguće nesmetan rad.

Takođe, apeluje se i na pčelare, da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom akcije suzbijanja komaraca.

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11- 0 -11 radnim danima od 7 do 22 sata, i subotom od 8 do 14 sati, dodaje se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Nastavlja se akcija suzbijanja krpelja u jutarnjim časovima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA