Neumorno prskaju komarce: Od 3 sata kreće nova akcija

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Preparati koji se koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od Ministarstva za zaštitu životne sredine

Ukoliko vremenski uslovi budu povoljni, ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” u toku noći i dana sprovodiće akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa vode i zemlje.

Ekipe „Čistoće” suzbijaće komarce u ranim jutarnjim časovima, od 3 sata.

Tretmanom će biti obuhvaćeni sledeći lokaliteti: Grocka i obala Dunava, naselje 13. maj, Zemunski kej, Zvezdarska šuma, Novo groblje, Banjička šuma, Šumice, SP „Jajinci”, Ada Huja, Višnjica uz Dunav, Konatice, Draževac, Zabran, Ada Ciganlija, Makiš, Zemun – Gornji grad, Zemun – Donji grad, Kalvarija, naselja Sava Kovačević, Sutjeska, Novi grad, Retenzija, Paviljoni, Bežanijska kosa i Blok 49, Stara Bežanija, Blok 19A, Staro Sajmište, Ušće, zelenilo oko Palate „Srbija”, Studentski grad, blokovi 1–4, 71, 72 i Belvil, blokovi 21–30, blokovi 37–41, 61–64, 44, 45, 70, 70A, Stara Karaburma, Višnjica, Višnjička banja, Karaburma – Ćalije, Zvezdara kod Novog groblja, Kalemegdan – Donji i Gornji grad i Botanička bašta.

Preparati koji se koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, pa građani nemaju razloga za strah.

Iz „Čistoće” apeluju na sugrađane da obezbede fizičku barijeru od komaraca na svojim prozorima, isprazne eventualna skladišta vode po dvorištima, kao što su podmetači za saksije, gume, stara burad, da koriste repelente i propisane preparate za septičke jame ukoliko ih poseduju, te da ekipama omoguće nesmetan rad, jer će ove godine to biti izuzetno važno imajući u vidu veoma nepovoljne vremenske uslove.

Takođe, apeluje se na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Ekipe ovog preduzeća nastaviće sa suzbijanjem komaraca i u narednim danima ukoliko to dozvole vremenske prilike.

U slučaju da građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste Servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11-0-11 radnim danima od 7 do 22 sata i subotom od 8 do 14 sati.

(Telegraf.rs)

Video: Moćnim mini-amfibijama "prsa u prsa" s larvama komaraca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA