Bojana Jakšić izabrana za predsednicu opštine Voždovac

 
K. P.
K. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Glasovima većine odbornika za zamenika predsednika GO Voždovac izabran je Slobodan Simonović

Na konstitutivnoj sednici Skupštine Gradske opštine Voždovac održanoj 11. jula 2024. godine za predsednicu Opštine Voždovac većinom glasova izabrana je Bojana Jakšić, odbornica sa liste Aleksandar Vučić -Voždovac sutra.

Glasovima većine odbornika za zamenika predsednika GO Voždovac izabran je Slobodan Simonović, a za članove Veće Opštine - Nebojša Zdravković, Aleksandar Maksimović, Snežana Petronijević, Miloš Stojanović, Miodrag Mirović, Vladica Veličković, Nataša Supurović, Nemanja Babić, Ivana Banjac, Dragan Rajić i Ivan Kostadinović.

Nakon izbora za predsednicu Opštine Bojana Jakšić je naglasila da je cilj njenog tima razvoj Voždovca u svim aspektima - privrednom, obrazovnom, zdravstvenom, socijalnom, ekološkom, turističkom i kulturnom, kako bi se unapredio kvalitet života svakog žitelja opštine.

- Za mene je posebna misija da budemo dostupni našim građanima, da slušamo a ne samo da čujemo njihove potrebe, da im pomažemo u rešavanju problema i olakšamo pristup institucijama. Želim da Opština bude mesto gde se svako oseća kao kod svoje kuće - rekla je Bojana Jakšić i dodala da će nastojati da odgovorno, sa mnogo energije i discipline radi kako bi opravdala ukazano poverenje.

Na početku sednice potvrđeni su mandati 55 odbornika sa sledećih izbornih lista: Aleksandar Vučić - Voždovac sutra 33 odbornika; "Mi glas za Voždovac - Dr Dragan kostić" 2 odbornika; Biramo Voždovac 7 odbornika; Dr Savo Manojslović - I ja sam Voždovac-kreni-promeni 13 odbornika.

Glasovima odbornika za predsednika Skupštine GO Voždovac ponovo je izabran dr Slađan Timotijević, a za zamenika predsednika Skupštine Sofija Nikolić.

U nastavku sednice za sekretara Skupštine postavljena je Mari Kler Đorđević, dok je za zamenika sekretara postavljen Ljubiša Pejičić.

Nakon konstituisanja Skupštine imenovana je Komisija za administrativna i mandatna pitanja, kao i Komisija za privredu, budžet i finansije Skupštine Gradske opštine Voždovac, a nakon toga izabrano je novo rukovodtsvo Opštine Voždovac.

(Telegraf.rs)

Video: Vidović: Ukoliko bude potrebno, pružićemo pomoć zemljama u regionu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA