Zašto još nije počela sezona na zemunskom kupalištu Lido? Poznato i kada će biti postavljen pontonski most

 
Đ. Đ.
Đ. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Mnogi će narednih dana zbog visokih temperatura pokušavati da se rashlade na kupalištima i bazenima

Zemunsko kupalište Lido još uvek nije otvoreno zbog visokog vodostaja Dunava, izjavio je za RTS Dragan Kerkez iz Udruženja spasilaca na vodi. Ističe da će pontonski most sledeće nedelje najverovatnije biti postavljen, upozorivši da izbegavamo „divlja“ kupališta na kojima nema ni spasilaca, niti Hitne pomoći.

Mnogi će narednih dana zbog visokih temperatura pokušavati da se rashlade na kupalištima i bazenima, a jedno od mesta gde Beograđani godinama odlaze je Lido u Zemunu, koji međutim nije otvoren.

Dragan Kerkez rekao je za RTS da pontonski most do Lida još nije postavljen zbog problema sa vodostajem Dunava, iako godinama od 1. jula počinje kupališna sezona u Zemunu.

„Ovog leta je vodostaj napravio problem. Prema nezvaničnim informacijama, sledeće nedelje će doći do popuštanja vodostaja i most će biti postavljen“, kaže Krekez.

Kerkez upozarava da je opasno kupati se da na „divljim“ kupalištima, gde nema ni spasilaca, ni čuvara, niti Hitne pomoći.

„Nemojte ulaziti u vodu gde nema spasilaca“, poručuje Dragan Kerkez iz Udruženja spasilaca na vodi.

(Telegraf.rs)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA