Velika promena u saobraćaju u Beogradu: Ministar Vesić objavio sve detalje, evo šta to znači za vozače

 
I. Ć.
I. Ć.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 7

Uredbom o kategorizaciji državnih puteva definisana je nova kategorija državnih puteva IM reda - motoputevi koji su poznatiji kao “brze saobraćajnice”

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da je JP Putevi Srbije završilo zamenu saobraćajne signalizacije na bivšem auto-putu kroz Beograd, koji je sada obeležen u skladu sa novom kategorizacijom ovog puta, pošto je na osnovu Uredbe Vlade Srbije postao moto-put.

Uredbom o kategorizaciji državnih puteva definisana je nova kategorija državnih puteva IM reda - motoputevi koji su poznatiji kao “brze saobraćajnice”.

Shodno Uredbi, državni put, petlja Beograd - petlja „Mostar“ - petlja Bubanj Potok, kategorisan je kao državni put IM reda - M11.

"Državni put IM reda M11 dug je 30,014 kilometara i na njegovoj trasi postoji 14 denivelisanih ukrštaja (petlji) sa ostalim opštinskim putevima i ulicama. Za svaki smer kretanja postoje po dve saobraćajne trake. Za svaki smer postoji i zaustavna traka, kojom nije dozvoljeno kretanje vozila, sem vozila hitne službe, vozila policije i vojske pod pratnjom", rekao je Vesić.

On je dodao da sada maksimalna dozvoljena brzina na državnom putu kroz Beograd M11 iznosi 100 kilometara na sat na pojedinim deonicama predmetnog puta, a u zavisnosti od saobraćajnih uslova i manja, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ministar je pojasnio da je na pojedinim deonicama, a u zavisnosti od saobraćajnih mogućnosti, zaustavna traka pretvorena u voznu traku za sva vozila.

Naveo je da su ove izmene jasno označene saobraćajnim oznakama na kolovozu.

Zaustavnu traku, kao voznu, moguće je koristiti na sledećim deonicama: petlja Bežanijska kosa - petlja Tošin Bunar, petlja Tošin Bunar - petlja Geneks, petlja Geneks - petlja Arena, petlja Arena - petlja Sava Centar, petlja Autokomanda - petlja Dušanovac, petlja Dušanovac - petlja Medaković u smeru ka Nišu, kao i na deonicama petlja Autokomanda - petlja Hitna Pomoć, petlja Sava Centar -petlja Arena, petlja Arena - petlja Geneks, petlja Geneks - petlja Tošin Bunar, petlja Tošin Bunar - petlja Bežanijska kosa u smeru ka Šidu.

Ukupno je zamenjeno 318 saobraćajnih znakova i 25 tabli različitih dimenzija.

Ministar Vesić je rekao da je Saobraćajni institut CIP, na njegov zahtev, uradio projekat postavljanja zaštitnih ograda od buke na moto-putu M11 kroz Beograd.

“Očekujem da tokom jeseni budu raspisani tenderi za postavljanje zaštitnih ograda od buke prvo na Novom Beogradu na delu moto-puta koji prolazi pored blokova 22, 23, 24, 28, 29 i 39, a potom i na drugim delovima puta M11 gde se uz put nalaze stambene zgrade”, rekao je Vesić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radašin

    6. jul 2024 | 09:22

    Samo to ako ni ne pomogne, onomad kad sam terao Tamića, istrošeo mi sve naftu, izgoreo mi 30 kila u mestu, sve stoji nemož se mrdne, pomicaju se po malke ki na streljanju. Ete će vidimo ali nemož se to reši. Nema bre, mož prevrneš sve al jedan ovam jedan onam, ova upada odozgo zavrat, oni tam sviraju navaleli ki gladna godina, kud ti ljudi idu men nije jasno. Jedva sam se vrnuo doma sve sam se usircio. PS: napisano za "Beogradjane" da najbolje svate.

  • Ред

    6. jul 2024 | 11:13

    У целој причи је најбоље испало уградити се за нове саобраћајне знакове. Остало све трула прича за сиротињу.Ниједан проблем гужви неће бити решен.

  • Ing.saoaraćaja

    6. jul 2024 | 09:05

    Moto put sa dve suprotne kolovozne trake odvojene branicima i zaustavim trakama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA