Vreme čitanja: oko 1 min.

Stravični prizori u Ripnju, meštani u strahu i od zaraze: "Situacija je alarmantna"

Ekipa Telegrafa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potrebna hitna akcija nakon novih šteta, meštani upozoravaju na katastrofalne posledice

  • 1

Prošle nedelje, romsko naselje u Ripnju ponovo je bilo pogođeno poplavama koje su ostavile razorne posledice za lokalno stanovništvo. Meštani su se suočili sa izlivima rečice Topčiderke koji su naneli značajnu materijalnu štetu njihovim domovima i imovini.

Milan Stančić, meštanin koji je pretrpeo ogromnu materijalnu štetu, izjavio je da je situacija alarmantna i da hitno treba sistemsko rešenje za problem rečnog korita koje je ključni faktor u čestim poplavama ovog naselja.

"Ova rečica se izliva na svakih deset godina i svaki put pravi veliku štetu. Prošlog četvrtka, nakon obilnih padavina, voda je ponovo ušla u prizemlje moje kuće. Sve kuće pored Topčiderke su poplavljene. Još uvek čekamo procenu štete, ali mogu reći da je ogromna. Ostali su nam samo dva kreveta, veš mašina i nekoliko ličnih stvari," rekao je Stančić.

Dodaje da su se meštani obratili lokalnim institucijama.

"Obratili smo se Mesnoj zajednici i Centru za socijalni rad, ali niko još nije pokazao interesovanje za naš problem. Nedavno smo organizovali protest, ali ni to nije dalo rezultate. Tražili smo samo da neko dođe da vidi u kakvim uslovima živimo ili da pošalju cisterne za čišćenje blata, jer ovo više nije mesto gde može normalno da se živi," istakao je Stančić.

Slavica Paunović, koja je takođe pretrpela značajnu štetu, naglasila je da je izlivanje Topčiderke dugogodišnji problem i da se korito reke ne održava adekvatno.

"Godinama molimo da prošire korito i izgrade odbrambene zidove, ali naši apeli su ostali bez odgovora. Most je takođe uništen, što predstavlja dodatnu opasnost. Trebamo veće kontejnere za smeće jer su mali i često smeće završava u rečici", rekla je Paunović.

(Telegraf.rs/A.N.)

Video: "Mislila sam da pucaju, bilo je strašno": Meštani Lipolista nakon stravičnog nevremena

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA