≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Sve podrhtava koliko grmi" Strahovito nevreme protutnjalo Beogradom, stižu nam snimci sa svih strana

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nevreme koje se iz Hrvatske preselilo u Vojvodinu pa u Beograd počelo je da pokazuje svoju silinu

  • 0

Snažne munje i gromovi paraju nebo nad Beogradom. Vetar koji je počeo da njiše krošnje pretvrio se ubrzo u oluju koja diže sve pred sobom.

Trenutno u glavnom gradu tuku jaki pljuskovi praćeni olujnim vetrom i grljavinom.

Nevreme koje se iz Hrvatske preselilo u Vojvodinu pa u Beograd počelo je da pokazuje svoju silinu.

"Krošnje su se povijale kao od šale, podigla se ogromna prašina i sve je počelo da leti", priča naš reporter koji se našao na uici.

"Sve podrhtava u stanu koliko grmi", stižu komentari u našu redakciju.

Podsećamo, oko 20 časova na teritoriju Srbije premestile su se snažne grmljavinske oluje i nepogode iz Hrvatske, odnosno Slavonije.

Olujni sistem premestio se preko Dunava i prvi su na udaru bili zapadni i jugozapadni delovi Bačke i zapad Srema.

Na udaru snažne grmljavinske oluje našlo se šire područje Bačke Palanke, a potom je ovaj sistem nastavio put istoka i oko 21 čas pogodio šire područje Novog Sada.

Dakle, u toku večeri na širem području Novog Sada i Bačke Palanke očekuju se snažne grmljavinske nepogode sa gradom, jakim gromovima i vrlo obilnim pljuskovima. Mogu nastati urbane poplave i bujice zbog nemogućnosti da zemljište prihvati ogromnu količinu atmosferske vode.

U nastavku večeri olujni sistemi iz Bačke i Srema premestio se dalje na istok prema Banatu i dalje ka Rumunije, a na udaru se našlo i šire područje Zrenjanina.

Inače, ove večeri su u pitanju predrontalne grmljavinske nepogode, dok se tokom noći i sutra očekuje prodor hladnog fronta, uz pogoršanje vremena u celoj Srbiji.

Inače, kako se večeras, noćas i tokom utorka u Srbiji očekuju veoma nepovoljne vremenske prilike, potrebno je redovno pratiti nadležne i državne službe na potencijalne opasne pojave.

Nema mesta panici i bitno je samo slediti upustva nadležnih službi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA