Vreme čitanja: oko 1 min.

"Svakom detetu obezbedićemo 20.000 dinara za školu": Nikodijević o budžetu grada i socijalnim davanjima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grad Beograd nastavlja da finansira besplatne škole engleskog jezika za svu predškolsku decu

  • 3
Nikola Nikodijević Foto: Beoinfo

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je tokom rasprave o gradskom budžetu da je koncepcija da se nastavi sa investicijama, ali i da se nastavi sa socijalnim davanjima, kao i da se uvode nove socijalne usluge.

– Ako je prošle godine budžet za obrazovanje i dečju zaštitu bio 33 milijardi dinara, ove godine za iste namene usvajamo budžet od 45 milijardi, što je prvi put u istoriji da se toliko novca izdvaja za najmlađe Beograđane. Gradimo nove vrtiće. Za 1.600 dece povećavamo kapacitet do kraja godine. Za isti novac saniraćemo i mnogo škola, poput Sportske gimnazije, Gimnazije u Mladenovcu, Tehničke škole i škole u Baćevcu. Rekonstruisaćemo i mnogo školskih krovova i školskih dvorišta, a otvaramo i poziciju da svakom detetu obezbedimo sredstva od 20.000 dinara za nabavku udžbenika i školske opreme – ukazao je Nikodijević.

On je istakao da se nastavlja sa praksom da su svi državni vrtići besplatni, dok se privatni vrtići za sve korisnike subvencionišu do ekonomske cene.

– Takođe, Grad Beograd nastavlja da finansira besplatne škole engleskog jezika za svu predškolsku decu. Znamo da je pomoć mnogima potrebna, ali nam niko ne može osporiti da je danas neuporedivo bolje nego pre, uzimajući u obzir prosečnu neto zaradu u prestonici koja iznosi 119.000 dinara – ukazao je prvi čovek gradskog parlamenta.

On je ukazao na veoma dobru saradnju sa Republikom i zajedničko učešće u investicijama, naglasivši da se najveći projekti poput metroa, obilaznice oko Beograda grade u saradnji sa predsednikom Republike i Vladom Srbije.

– "Ekspo" nije važan samo za Beograd. Radi se istorijskom projektu u okviru koga se nalaze 353 različita infrastrukturna projekta, među kojima je i izgradnja novih bolnica, škola, puteva i obdaništa na čitavoj teritoriji Srbije – zaključio je Nikodijević.

(Telegraf.rs)

Video: Nikodijević predložio Šapića za gradonačelnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    1. jul 2024 | 16:55

    Kao da su deca samo u Beogradu a ostala nisu deca a nase pare odoše sve u Beograd,,,, bukvalno mi iz ostatka Srbije dajemo deci Bg.

  • Sibin

    1. jul 2024 | 16:44

    Lako je vama, samo bahato!!!!! Reketirate gradove iz cele Srbije!!!!!!

  • Dr Anja

    1. jul 2024 | 19:16

    A šta je sa DECOM iz ostatka SRBIJE???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA