≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Beogradu otkriven spomenik Milunki Savić

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Venac na spomenik položio je premijer Miloš Vučević

  • 0
Spomenik Milunki Savić, otvaranje Foto: Tanjug/Sava Radovanović

U beogradskoj opštini Voždovac podignut je spomenik Milunki Savić, heroini Prvog svetskog rata. Venac na spomenik položio je premijer Miloš Vučević. Spomenik Milunki Savić, heroini Prvog svetskog rata, otkriven je u Beogradu u prisustvu predsednika Vlade Srbije Miloša Vučevića i drugih državnih zvaničnika.

Spomenik se nalazi na uglu Meštrovićeve i Ulice braće Jerković, na opštini Voždovac, u kojoj je Milunka Savić provela poslednje godine života, a otkriven je uoči Vidovdana, rođendana srpske heroine.

Kompanija "Dunav osiguranje" pomogla je podizanje spomenika, a osveštao ga je episkop Aleksej. Premijer Miloš Vučević poručio je da je, zahvaljujući toj srpskoj heroini, čitav svet mogao da razume koliko Srbi cene i ljube slobodu.

"Prestoni grad Beograd, postavljanjem ovog spomenika, vraća mali deo duga žrtvi i herojstvu Milunke Savić. Njen ratni podvig služiće budućim pokolenjima kao primer junaštva, požrtvovanja i ljubavi prema slobodi, prema narodu svome. Zahvaljući Milunki Savić, čitav svet je mogao da vidi snagu rodoljublja srpske nacije, da razumeju koliko Srbi cene i ljube slobodu. Neka je večna slava i neka se pamte svi podvizi Milunke Savić", izjavio je Vučević.

Osim Vučevića, otkrivanju spomenika prisustvovali su i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, zamenica gradonačelnika Beograda Vesna Vidović i drugi zvaničnici.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA