Novo groblje rešava veliki problem žitelja Batajnice

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Biće napravljeni rozarijumi i kolumbarijumi, kao i 'vrt sećanja', kapele i pravoslavni hram sa crkvenim domom

Batajnica, osim starog, uskoro dobija i novo groblje, što je ranije više puta najavljivano, a važan korak je izdavanje građevinske dozvole. Ovo je saopštenje opštine Zemun:

"Izdavanjem građevinske dozvole investitoru, Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, stekli su se uslovi za početak prve faze radova na izgradnji novog groblja u naselju Batajnica.

Projektom je predviđeno, u prvoj fazi radova, da se izgradi ceremonijalni objekat - kapela sa nadstrešnicom oproštajnog trga i ekonomski objekat za smeštaj radnika, sa garažom za službena vozila.

Groblje obuhvata parcelu od 11,5 hektara na lokaciji od Ulice braće Smiljanić prema auto-putu.

Pored uređenja samog groblja i izgradnje potrebnih objekata na groblju, gradiće se i javna pristupna saobraćajnica i neophodna trafo stanica. Celokupno uređenje i izgradnja podeljeni su u šest faza realizacije.

Takođe, u okviru večnog počivališta biće i interne saobraćajnice sa pratećom infrastrukturom i opremom, a urediće se i površine predviđene za ispraćaje i sahranjivanje, grobna polja i grobnice.

Površine za sahranjivanje zauzimaće oko 50 odsto od ukupnog dela parcele.

Biće napravljeni rozarijumi i kolumbarijumi, kao i 'vrt sećanja', kapele i pravoslavni hram sa crkvenim domom.

Na površini od dva hektara biće napravljene i zelene površine sa punktovima za odmor, na kojima će biti postavljene klupe i prateći mobilijer.

Projekat je inicirala Gradska opština Zemun kako bi se rešio dugogodišnji problem, jer su žitelji Batajnice svoje najmilije morali da sahranjuju na drugim gradskim grobljima.

Novo groblje biće u sistemu brige i održavanja JKP 'Pogrebne usluge'", navela je opština Zemun.

(Telegraf.rs)

Video: U kamenu je utkano sećanje na dane bola: Sefardsko groblje u Boegradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA