≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Beograđanki pukla vertikala u stanu gde je kvadrat bar 2.500 evra: Kad su majstori razbili zid, šokirali su se

Ekipa Beograda

Vreme čitanja: oko 2 min.

Fotografije najbolje svedoče, nisam mogla da verujem kad sam videla. Mogla je da bude opšta katastrofa, priča Beograđanka

  • 23
Radovi na zameni cevi Foto: Privatna arhiva

Beograđanka Ivana našla se pre dva dana u neprijatnoj situaciji kada joj je došao komšija koji živi u stanu ispod i prijavio da mu se pojavila mokra fleka na plafonu u čak dve prostorije. Zajedno su pregledali njen stan, sve je bilo suvo kao barut. Pritisak vode je bio normalan, ali je bilo očigledno da negde nešto curi.

Kako je pre desetak godina i sama kompletno renovirala stan i menjala sve cevi, pošto je u pitanju nekretnina na Voždovcu u zgradi iz šezdesetih godina prošlog veka, nije joj bilo jasno gde je moglo da dođe do problema, ali su pozvali majstore.

Ubrzo su u stan stigle ekipe za hitne intervencije i saopštili loše vesti - da pušta cev na vertikali i da će morati da joj lupaju kuhinju.

Da situacija bude još gora, komšija koji živi ispod je pre svega nekoliko dana završio renoviranje, a ispostavilo se da će majstori morati da lupaju i u stanu iznad Ivaninog, kako bi se zamenila cev...

Naoružani hiltijem majstori su u utorak krenuli u radove, a kada su razlupali pločice u stanu svi su ostali u šoku. Ispostavilo se da je došlo do pucanja kanalizacione/odvodne cevi, a ona je izgledala tako kao da ju je neko prerezao cirkularom.

"Fotografije najbolje svedoče, nisam mogla da verujem kad sam videla. Mogla je da bude opšta katastrofa", priča Beograđanka.

Veruje da je i nju i komšije spasila jedna stvar od toga da nastane opšta havarija.

"Mislim da nas je opšte katastrofe spasila činjenica da je moj majstor, kada smo onomad renovirali, te cevi vertikale umotao u nekakvu foliju. Te cevi su tada bile zdrave i Stambeno nije imalo osnov da ih menja. Da nije bilo te folije da cev 'drži' u ravni, da tako kažem, verovatno bi ona iskočila i to bi bilo fekalija na sve strane", priča naša sagovornica i zaključuje da je "imala više sreće nego pameti".

Nakon petosatnih radova i bušenja i podova i plafona u tri stana, majstori su zamenili cevi i otišli. Sada se čekaju moleri i keramičari.

Naša sagovornica ima jedan savet za sve koji kreću u renoviranje ili pazare stan u staroj zgradi.

"Ovde gde sam ja, kvadrat dostiže cenu i do 2.500 evra za starogradnju, novogradnja i mnogo više. Ipak, ukoliko se odlučite da kupujete stan u starijoj zgradi i potom renovirate, gledajte da nekako izdejstvujete da odmah zamenite te vertikale. U ovaj stan je dosta novca uloženo i izmenili smo svaku cev koju smo mogli, osim tih vertikala. Tada je vertikala "radila" posao, ali eto, stigla je sad na naplatu. Mi smo još i dobro prošli kako je moglo da bude", zaključuje ona za Telegraf.rs.

(Telegraf.rs)

Video: Izlila se kanalizacija a fekalije ušle u sobu gde spava tek rođena beba

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brk

    26. jun 2024 | 10:53

    Taj tvoj pazljivi majstor nije ima nikakav razlog da uvija vertikalu u bilo sta a pogotovu goliju ali ocigledno je da je on greskom prerezao tu cev a posto to nije dmeo da ti prijavi on je zabašurio tako sto je umotao koliko je mogao da to sakrije i da se nada da neće skoro izbiti vlaga kroz zidove oko tog defekta.Ne postoji sansa da je cev sama tako pukla.

  • Co21

    26. jun 2024 | 11:47

    2500 evra dati za kvadrat stana bilo gde u Srbiji. Kaze nova gradnja jos vise. To platiti samo ako si operisan od pameti ili je plata bas udarnicka od nekoliko stotina hiljada dinara mesecno. Ja i zena zivimo u skandinavskoj zemlji, doduse mi iznajmljujemo stan dosta povoljno jer je u vlasnistvu penzionog fonda. Trenutno nam se ne isplati kupiti jer je stanarina znatno manja od rate kredita koja bi dosla kupovinom. Zivimo u solidnom mestu gde je cena kvadrata oko 3500 evra, ali nas dvoje zajedno imamo skoro 9000 evra mesecni budzet. Raditi u Srbiji za tesko zaradjenih 1000 evra(samo primer dajem) i uvaliti se u kredit od 2000-3000 evra po kvadratu. Suludo

  • pecke

    26. jun 2024 | 10:52

    60 godina zgrada stara -- 2 500 eura kvadrat . Lepo baš

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA