Vreme čitanja: oko 1 min.

Počela sednica Skupštine grada na kojoj se bira gradonačelnik Beograda

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Skupština Grada Beograda konstituisana je u petak, 21. juna

  • 17
Skupština grada Beograda Foto: Mateja Beljan

Druga sednica Skupštine grada Beograda u novom sazivu, na čijem dnevnom redu je izbor gradonačelnika Beograda, počela je danas u zgradi Skupštine grada na Trgu Nikole Pašića.

Pred gradskim odbornicima prvo će se naći Izveštaj Administrativno-mandatne komisije sa Predlogom odluke o potvrđivanju mandata odbornika Skupštine Grada Beograda, a zatim će se pristupiti raspravi o izboru novog gradonačelnika Beograda.

Na dnevnom redu je još i izbor zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća.

Sednici ne prisustvuju odbornici pokreta Kreni-promeni.

Skupština Grada Beograda konstituisana je u petak, 21. juna, i od tog dana teče zakonski rok od 30 dana u kojem mora biti izabran gradonačelnik.

Koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke već je najavila da je obezbedila većinu za vođenje Grada Beograda, a njihov kandidat za gradonačelnika Aleksandar Šapić bio je na toj funkciji i u prethodnom mandatu od juna 2022. do oktobra 2023. godine, a zatim je bio na čelu Privremenog organa Grada Beograda.

Prema rezultatima beogradskih izbora održanih 2. juna, izborna lista "Aleksandar Vučić- Beograd sutra" imaće 64 mandata u Skupštini grada.

Lista "Savo Manojlović- I ja sam Beograd" osvojila je 21 odborničko mesto, koalicija "Biramo Beograd" 14 odbornika, lista "Mi snaga naroda-Doktor Branimir Nestorović" ima 10 mandata, a u gradsku skupštinu je ušla još i manjinska "Ruska stranka" sa jednim predstavnikom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Skupština grada usvojila odluku o Beogradskoj kartici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    24. jun 2024 | 10:46

    Nas glavni grad danas dobija novu lokalnu vlast koja ce biti veoma uspesna sto ce se vrlo brzo videti kroz rezultate rada.

  • Роки

    24. jun 2024 | 10:46

    Puna podrska Sapicu, nadamo se da ce on nastaviti da vodi Beograd.

  • Pozari

    24. jun 2024 | 10:54

    Ima vise kandidata za gradonacelnika...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA