Vreme čitanja: oko 1 min.

Gradska čistoća danas nastavlja suzbijanje krpelja na teritoriji Beograda

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za suzbijanje ovih zglavkara koristi se preparat koji je registrovan od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine

  • 0
Krpelj Foto: Pixabay

Sektor za ekologiju i unapredjenje životne sredine "Gradske čistoće" nastaviće danas sprovođenje akcije suzbijanja krpelja na javnim zelenim površinama od 9 do 12 časova, a kako je rekla Dubravka Planinac iz te kompanije, akcija se nastavlja na više lokacija u gradu.

Ona je za Tanjug rekla da će se suzbijanje krpelja hemijskim tretmanima vršiti na Košutnjaku, Topčideru, Hajd parku, SC "Surčin" i Bojčinska šuma, nasipu od Pančevačkog mosta ka Crvenki i od Pančevačkog mosta ka Malom Raju.

"Za suzbijanje ovih zglavkara koristi se preparat koji je registrovan od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine, upisan je u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah", rekla je Planinac.

Prema njenim rečima, dinamika suzbijanja krpelja zavisi od rezultata monitoringa i vremenskih uslova, a aktivnost krpelja je uslovljena temperaturom i vlagom kao i dužinom dana, dok njihova brojnost iz godine u godinu varira u zavisnosti od klimatskih uslova.

"U našim krajevima aktivnost krpelja se javlja u dva perioda, u toku proleća i jeseni. Za vreme visokih letnjih, kao i niskih zimskih temperatura aktivnost krpelja opada. Trenutno je brojnost krpelja u opadanju", rekla je ona.

Istovremeno, apelovala je na sugrađane da ekipama koje sprovode tretmane suzbijanja krpelja omoguće nesmetan rad kao i pčelare da preduzmu potrebne mere za zaštitu pčela tokom sprovođenja tretmana.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: JKP "Gradska čistoća" nastavlja sa suzbijanjem krpelja, a tokom vikenda organizuje Otvorena vrata

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA