Vreme čitanja: oko 2 min.

"Deca su vrištala, bilo je užasno, baku smo jedva smirili": Potresna ispovest komšija sa Novog Beograda

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pojedini stanari i dalje čekaju da im se odobri ulazak u stanove kako bi uzeli stvari

  • 0
Prajm, pozar, Novi Beograd Foto: D. J.

Stanari u Maršala Tolbuhina jutros su pritrčali u pomoć svojim komšijama iz broja 8, koji su evakuisani iz svojih domova nakon što se zapalio kafić u prizemlju zgrade, a vatra se potom proširila i na njihove stanove.

Sa flašicama vode, termosima kafe, maramicama i peškirima, pritekli su u pomoć unesrećenim porodicama koji sa brigom i u šoku čekaju da se vrate u svoje stanove, da bi videli šta im je od domova ostalo.

Žena koja živi u ulazu pored za Telegraf.rs je ispričala da je jutro u ovoj ulici bilo jezivo. Svi su u šoku posmatrali vatru koja je nemilosrdno gutala čuveni kafić, a potom i terase stanova, dok su prozori pucali, a plamen prodirao u sobe.

"Čovek na trećem spratu ima troje dece, oni su vrištali. Baš je bio haos. Gde će sad on, šta da radi?", priča nam komšinica vidno potresena zbog sudbine stanara susedne zgrade.

Mnogi su pritrčali u pomoć, ali malo šta su mogli da urade. Sve je bilo na vatrogascima koji su se junački borili da obuzdaju vatru. Sreća je da nema ljudskih žrtava i povređenih.

"Ima i jedna baka sa prvog sprata, nju smo jedva smirili. Davala sam joj vodu i bila sa njom dok joj ćerka nije stigla", priča nam žena.

Pojedinim stanarima je nakon provere bilo dozvoljeno da nakratko uđu u zgradu, samo kako bi pokupili najneophodnije stvari. Izlazili su u brzini sa koferima, dok nekoliko njih i dalje čeka odobrenje da uđe u svoje stanove da vidi šta im je ostalo od imovine.

Nije poznato kada će im biti dozvoljeno da se vrate u svoje domove.

Pojedini stanari pokušavaju da se "uteše" činjenicom da im bar vozila nisu stradala jer su se juče parkirali malo dalje od zgrade.

Šta je uzrok požara i dalje nije poznato, a policija obavlja uviđaj.

Vatrogasci su izneli sve plinske boce iz objekta kako bi sprečili da dođe do eksplozije.

(Telegraf.rs)

Video: Policija i vatrogasci i dalje na licu mesta, kafić potpuno izgoreo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA