Vreme čitanja: oko 1 min.

Dačić: Policija će obezbeđivati javni red i mir tokom održavanja festivala "Mirdita"

K. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Festival "Mirdita, dobar dan", planiran je da bude održan u Beogradu od 27. do 29. juna, a održava se od 2014. godine.

  • 9
Ministar Ivica Dačić -Taksi udruženja-Sigurnosni pojas Foto: MUP

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će policija ispuniti svoj zadatak i osigurati javni red i mir za vreme trodnevnog festivala "Mirdita, dobar dan" u Beogradu, koji je najavljen i za Vidovdan, 28. jun.

Ministar je naveo da će MUP uspešno odgovoriti potencijalnim rizicima, koji mogu da budu izazvani odlukom organizatora da događaj na kojem se promoviše kultura kosovskih Albanaca održe na Vidovdan u Beogradu, čemu se protive brojne organizacije i najavljuju proteste i radikalne mere u slučaju da bude održan.

"U ovom slučaju treba razdvojiti politički i bezbednosni aspekt. Pitanje je šta je u političkom smislu najbolje uraditi, a da se ne nanese šteta državi. Zato treba osigurati bezbednost učesnika tog događaja. Ako se festival i održi, mi smo spremni da osiguramo javni red i mir", rekao je Dačić gostujući na TV Prva.

On je istakao da je ovaj festival projekat koji se radi godinama unazad, dodajući da je stvar u tome što je takve događaje moguće organizovati u Beogradu, ali da nije siguran da bi to bilo izvodljivo u Prištini. Organizacijom ovakvih događaja u Beogradu pokazuje se i demokratski kapacitet naše države, dodao je ministar.

Dačić je naglasio da se taj skup ne održava na otvorenom i da po Zakonu o javnom okupljanju organizatori nisu u obavezi da ga prijave, ali da su ga oni ipak prijavili i rekli da se očekuje između 50 i 70 učesnika.

On je objasnio i da Ministarstvo unutrašnjih poslova nikada ne daje dozvole, već samo donosi odluke ako se nešto odbija.

"Nama je zadatak i cilj da štitimo naše državne i nacionalne interese na najbolji mogući način. Tako da videćemo kako će se dalje odvijati", rekao je Dačić.

Festival "Mirdita, dobar dan", planiran je da bude održan u Beogradu od 27. do 29. juna, a održava se od 2014. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Na festivalu "Mirdita, dobar dan" dojava o bombi: LJudi evakuisani ispred, policija pretražuje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vid

    22. jun 2024 | 12:45

    Bas za Vidovdan....strasno Drzavo moja,strasno...Obraz,ponos ,dostojanstvo,nista...e ne priznajemo a ovamo ..ccctuga

  • E

    22. jun 2024 | 12:22

    Mukice moje,samo su fotelje važne,pitajte Aljbina Kurtija da li bi dozvolio održavanje festivala "Dobar dan",u Prištini,koji bi promovisao kulturu srba na Kosovu. Mislim da znate odgovor i bez mene,

  • Дража

    22. jun 2024 | 12:51

    СРАМОТА ако се одржи!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA