Vreme čitanja: oko 1 min.

Inicijativa mladih: Festival "Mirdita, dobar dan" od 27. do 29. juna u Beogradu

K. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Organizatori festivala su Inicijativa mladih za ljudska prava, organizacije Integra iz Prištine i Građanske inicijative

  • 3
Mirdita Dobar dan Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Inicijativa mladih za ljudska prava saopštila je danas da će festival "Mirdita, dobar dan!" biti održan na više lokacija u Beogradu od 27. do 29. juna.

"Usled kampanje mržnje koja je pokrenuta protiv festivala pozivamo vas da solidarno budete uz nas tako što ćemo zajedno pružiti podršku ciljevima festivala i uživati u njegovom programu", navedeno je u saopštenju.

Kako je najavljeno, festivalski program će početi predstavom "Otac i otac" 27. juna, po tekstu Jetona Neziraja, koja govori "o nestalim osobama nakon sukoba od pre 25. godina".

Inicijativa mladih za ljudska prava navodi da festival predstavlja spoj kulturne saradnje i pokretanja važnih političkih pitanja koja za cilj imaju otvorenost i pozitivan mir između "srpskog i kosovskog društva".

Organizatori festivala su Inicijativa mladih za ljudska prava, organizacije Integra iz Prištine i Građanske inicijative.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Na festivalu "Mirdita, dobar dan" dojava o bombi: LJudi evakuisani ispred, policija pretražuje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cole

    21. jun 2024 | 16:27

    Neka idu I Pristinu pa neka odrzavaju svaki dan

  • 🎶

    21. jun 2024 | 17:10

    Da li će na festivalu biti reči o žutoj kući?

  • Obilić

    22. jun 2024 | 10:40

    Uzas, ovim mladima koji su organizatori ne dao Bog nikada čak ni u snu da vide a kamoli da dožive ono što su stradalnici doživeli od tih istih koji dolaze , da ne dožive nikada da se isele iz svojih domova i da odu bez igde ičega da se nikada ne hrane u narodnim kuhinjama ili po kontejnerima, da nikada ne ostanu bez svog bližnjeg, da ne dožive silovanja i torture monstruma, niti kidnapovanja i da ne budu donatori organa i mnogih grozota koji taj narod koji dolazi je u stanju da uradi. Da su ti mladi organizatori učili istoriju znali bi da Turci nisu mogli pa su unajmili šiptare, albance da oderu kožu Srpskim stradalnicima i onda sazidali Ćele kulu u Nišu. Ti isti mladi organizatori ne znaju da jedan od najvećih areodroma na svetu u Londonu drži albanska, šiptarska mafija, ne znaju oni mnogo toga ili pak znaju i plaćeni su dobro da organizuju tu bruku i sramotu. Neka se ti mladi organizatori obrate narodu i kažu da će i u Prištini organizovati 28.novembra Dobar dan-Mirdita i pričati o žutoj kući, o nestalima i stradalima. Oprosti im Bože što su alavi na novce i što se rugaju i srozavaju svoj narod... Ima Boga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA