Vreme čitanja: oko 1 min.

Sutra nastavak suzbijanja krpelja u Beogradu: Evo kada i u kojim delovima grada će akcija biti sprovedena

N. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naglasili su da se za suzbijanje ovih zglavkara koristi preparat koji je registrovan od Ministarstva za zaštitu životne sredine

  • 1
krpelji Foto: Shutterstock

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP Gradska čistoća Beograd će sutra nastaviti sprovođenje akcije suzbijanja krpelja na javnim zelenim površinama na teritoriji Beograda i obuhvatiće javne zelene površine Košutnjaka i Pionirskog grada.

Kako je saopšteno, akcija suzbijanja krpelja će se sprovoditi u periodu od osam do 14 sati

Dinamika suzbijanja krpelja zavisi od rezultata monitoringa i vremenskih uslova jer je aktivnost krpelja uslovljena temperaturom i vlagom kao i dužinom dana, a njihova brojnost iz godine u godinu varira u zavisnosti od klimatskih uslova.

U našim krajevima aktivnost krpelja se javlja u dva perioda, u toku proleća i jeseni. Za vreme visokih letnjih, kao i niskih zimskih temperatura aktivnost krpelja opada.

Naglasili su da se za suzbijanje ovih zglavkara koristi preparat koji je registrovan od Ministarstva za zaštitu životne sredine i koji je upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda, pa tako građani nemaju razloga za strah.

"Apelujemo na sugrađane da ekipama koje sprovode tretmane suzbijanja krpelja omoguće nesmetan rad kao i pčelare da preduzmu potrebne mere za zaštitu pčela tokom sprovođenja tretmana", navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA