≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zabrana upotrebe vode sa ovih javnih česama u Beogradu

S. Ž.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zabrana upotrebe vode sa više javnih česama na teritoriji Beograda

  • 0
Česma, voda, vrućina Foto: Tanjug/AP

Centar za higijenu i humanu ekologiju GZZJZ Beograd doneo je 23 rešenja o zabrani isporuke vode za piće sa javnih česama sa podzemnom vodom sa teritorije gradskih opština grada Beograda, zbog zdravstvene neispravnosti uzimajući u obzir fizičko-hemijske ili mikrobiološke parametre.

Rešenja su doneta na osnovu laboratorijskih analiza i izveštaja o ispitivanju za maj realizovanih na osnovu sprovođenja programa kontrole kvaliteta podzemnih voda na teritoriji Beograda.

Zbog mikrobiološke neispravnosti odluke se odnose na javne česme "Miljakovački izvor", "Kneževačka" i "Kakanjska" u Rakovici, zatim "Topčiderska (Vračarska) leva na teritoriji opštine Savski venac, "Lisičji potok" u Grockoj, "Zmajevac" u Čukarici, "Točkić" u Barajevu, "Višnjica" na teritoriji opštine Palilula, "Lovačka česma Beli potok" na Voždovcu, "Milošev konak" na Savskom vencu, "Manastir Rajinovac, Begaljica", "Pandurice Zaklopača" i "Matićeva-Vinogradi" na teritoriji opštine Grocka.

Rešenja o zabrani upotrebe vode za piće zbog fizičko-hemijske neispravnosti odnose se javne česme "Sakinac", Beli potok na Voždovcu, "Boždarevac" u Barajevu, "Pašina česma 2" na Zvezdari i "Izvor Vojvodinac" u Mladenovcu.

Zbog fizičko-hemijske i mikrobiološke neispravnosti odluke se odnose na javne česme "Spomen česma-Letićeva" u Rakovici, "Bele vode" na Čukarici, "Velika česma Beli potok" na opštini Voždovac, "Višnjička banja" na opštini Palilula, "Soko štark" na Voždovcu i "Čelamino brdo-Kaluđerica" u Grockoj.

Odsek za sanitarni nadzor Smederevo doneo je rešenje o zabrani upotrebe vode za piće na devet javnih česama na teritoriji grada i to usled fizičko hemijske neispravnosti vode za piće - "Monopol" i javna česma u krugu bolnice.

Rešenja o zabrani upotrebe vode za piće zbog fizičko-hemijske i mikrobiološke neispravnosti odnose na javne česme kod OŠ "Jovan Jovanović Zmaj", zatim javna česma ispred pekare, "Buline vode", kao i javna česma iza pekare.

Zbog mikrobiološke neispravnosti doneta je odluka za zabranu vode za piće i za javne česme spomen "Jelen do" kod ikone i "Segda".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA