Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvi upisni rok na Univerzitetu u Beogradu počinje sutra, 19 juna

A. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prijemni ispiti na 31 fakultetu beogradskog Univerziteta biće organizovani u periodu od 24. do 28. juna.

  • 0
FILILOŠKI FAKULTET PRIJEMNI POLAGANJE Foto: Tanjug/Rade Prelić

Prvi upisni rok na fakultetima Univerziteta u Beogradu (UB) počinje sutra, 19. juna, prijavljivanjem kandidata, a završava se poslednjim danom upisa primljenih 12. jula.

Kako je saopšteno sa UB, prijave kandidata za osnovne akademske, integrisane akademske i osnovne strukovne studije primaće se do 22. juna, a pojedini fakulteti proceduru prijavljivanja započeli su elektronski i pre zvaničnog početka roka.

Prijemni ispiti na 31 fakultetu beogradskog Univerziteta biće organizovani u periodu od 24. do 28. juna. Rok za objavljivanje preliminarnih rang lista je 1. jul, od kada počinje da teče i rok za podnošenje primedbi.

Rok za objavljivanje konačnih rang lista primljenih kandidata na svim fakultetima je 8. jul, a upis će biti realizovan u periodu od 8. do 12. jula.

Svi detalji konkursa za upis nove generacije studenata objavljeni su na sajtu UB.

Kako se navodi, na 107 studijskih programa za osnovne akademske, integrisane akademske i osnovne strukovne studije otvoreno je 15.283 mesta, od čega na budžetu 9.778, a samofinanasirajućih 5.505.

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić izjavio je da su fakulteti i Rektorat u punom kapacitetu spremni za upis nove generacije studenata, da su organizacione pripreme blagovremeno završene i poželeo uspeh na prijemnim ispitima svim kandidatima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Diplomirao Medicinu u Novom Sadu: Ovako je slavio student iz Iraka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA