≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

U OŠ "Ratko Mitrović" puštena u rad hidraulična platforma za učenike sa invaliditetom

V. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sada će i ti đaci bez problema ulaziti u sve učionice

  • 0

U novobeogradskoj Osnovnoj školi “Ratko Mitrović” je, zahvaljujući sredstvima opštine Novi Beograd, puštena u rad hidraulična platforma za učenike sa invaliditetom.

- Mi smo reagovali na inicijativu Nacionalne organizacije za osobe sa invaliditetom Srbije i omogućili da troje đaka koji koriste invalidska kolica normalno prate kabinetsku nastavu na spratu škole - izjavio je za Tanjug predsednik GO Novi Beograd Bojan Bovan.

Istakao je da je Opština finansirala ugradnju platforme za đake sa invaliditetom u školi „Ratko Mitrović“ i time je ova škola postala prva škola na Novom Beogradu potpuno prilagođena đacima sa invaliditetom, s obzirom na to da je istovremeno adaptirn i toalet, a da je škola već imala pristupnu rampu.

- Briga o deci je prioritet u radu opštinske uprave i ona se iskazuje i kroz rad Centra za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom na našoj opštini - rekao je Bovan.

Ivana Stjepanović, direktorka OŠ “Ratko Mitrović” izjavila je da je nastava u školi do sada prilagođavana deci sa invaliditetom, pa je za njih morala da se organizuje isključivo u prizemlju.

- Sada će i ti đaci bez problema ulaziti u sve učionice - ističe Stjepanović.

(Telegraf.rs)

Video: Niko ne zna za njegovu tužnu priču: Slonče sa osmehom dočekuje turiste, a prošlo je torturu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA