Vreme čitanja: oko 1 min.

BELhospice proslavio 20. rođendan: Jubilej posvećen podizanju svesti o palijativnoj nezi u Botaničkoj bašti

A. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

BELhospice, prva specijalizovana dobrotvorna organizacija u Srbiji koja potpuno besplatno pruža palijativno zbrinjavanje onkološkim pacijentima i deci sa životno oganičavajućim bolestima i stanjima, obeležila je 20 godina postojanja proslavom u Botaničkoj bašti "Jevremovac"

  • 0
BELhospice Foto: Promo/ Saša Radojević

Jubilejska proslava bila je prilika i za podizanje svesti o neophodnosti palijativnog zbrinjavanja, te izuzetnoj važnosti pružanja sveobuhvatne, dostojanstvene nege osobama koje boluju od terminalnih bolesti.

-Tokom 20 godina nesebičnog rada, BELhospice je u skladu sa svojom ključnom ulogom u razvoju legislative i edukacije stručnjaka, kako na nacionalnom, tako i na regionalnom nivou, postao simbol borbe za pravo na kvalitetnu palijativnu negu - izjavila je dr Aleksandra Marjanović, direktorka organizacije BELhospice. Ona je dodala da je ova proslava bila prilika da se organizacija zahvali svim prijateljima, partnerima i saradnicima koji su doprineli tome da BELhospice svakom korisniku ponudi sveobuhvatnu i dostojanstvenu negu.

BELhospice Foto: Promo/ Saša Radojević

BELhospice je svoj 20. rođendan proslavio popodnevnim druženjem u Botaničkoj bašti "Jevremovac", i tom prilikom priredio poseban program za decu i odrasle koji je bio prilika za druženje, edukaciju, podršku i razgovore koji podstiču važnost teme palijativnog zbrinjavanja u našem društvu. Takođe, BELhospice je simbolično posadio drvo u Botaničkoj bašti, čime je dodatno naglasio svoju posvećenost zajednici.

BELhospice Foto: Promo/ Saša Radojević

Od svog osnivanja 2004. godine, BELhospice besplatno pruža palijativno zbrinjavanje odraslim pacijentima sa malignim oboljenjima i deci sa životno ograničavajućim bolestima i stanjima. Uz podršku stručnog tima, BELhospice obezbeđuje sveobuhvatnu podršku pacijentima, koja uključuje medicinsku i psihosocijalnu podršku, kao i duhovnu brigu, prilagođavajući se individualnim potrebama svakog pacijenta i njegove porodice. Organizacija takođe implementira edukativne programe za zdravstvene radnike i aktivno radi na podizanju svesti o značaju palijativne nege u Srbiji.

Više informacija možete potražiti na sajtu www.belhospice.org.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA