Vreme čitanja: oko 1 min.

Za sve ljubitelje motora: Manifestacija sa porukom koja je poznata širom sveta biće organizovana i u Beogradu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cilj je da svaki učesnik animira svoje okruženje da obavi pregled prostate ili da donira dobrovoljni prilog

  • 1
DGR manifestacija, Beograd Foto: Privatna arhiva

DGR manifestacija održava se 19. maja, sve je poteklo još u Australiji 2012. godine gde su se ljudi okupili oko ideje da se na  zanimljiv način skrene pažnja na borbu protiv raka prostate. Učesnici vožnje imaju poseban stil oblačenja koji moraju da ispoštuju, a samu prijavu možete izvršiti na njihovom sajtu.

Na ovaj način je do sada prikupljeno preko 45 miliona dolara za borbu protiv raka prostate i očuvanja mentalnog zdravlja muškaraca. Beograd se ovom događaju zvanično pridružio 2015. godine. Na samom startu bile svega tridesetak ljudi.

U nedelju se očekuje oko 300 vozača, a ovo je tačno deseta "vožnja sa razlogom" u Beogradu. Pored Beograda, u Srbiji se DGR održava u Nišu i Novom Sadu. Zajedno sa DGR-om na ovom projektu je uključen i Movember, takođe humanitarna organizacija.

Uopšteno možemo reći da se ne radi o klasičnom moto skupu, već o revijalnoj vožnji na dva točka, na nesvakidašnjim motorima i učesnicima odevenim u tvid, kažu organizatori.

Sama vožnja se odvija laganim tempom kroz ulice Beograda, a sve u cilju skretanja pažnje na ova dva jako bitna društvena problema.

- Cilj je da svaki učesnik animira svoje okruženje da obavi pregled prostate ili da eventualno donira dobrovoljni prilog, koji se uplaćuje sponzorstvom nekog od učesnika ili uplatom na sopstveni nalog, a dalje na globalni račun, odakle se prikupljena sredstva distriburiaju svetskim centrima, koji se bave ispitivanjem ove bolesti, navode organizatori.

Da nije reč samo o muškom događaju potvrđuje se sve većim prisustvom žena, koje na okupljanja dolaze na svojim motorima ili kao suvozači, a takođe, često su prisutne kao gosti pešaci pre ili nakon samog defilea.

Dobrovoljci koji žele da učestvuju potrebno je izvršiti prijavu na sajtu www.gentlemansride.com.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pero Postar

    19. maj 2024 | 09:29

    Ja ovo jos nisam video u mom zivotu,muskarac bajker da nosi suknju ovo je zlocin prema onim bajkerima koji nisu sa nama vise.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA