≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Labud se zapetljao ispod splava na Savi, zaposleni rekli "Nije naš problem", evo zašto su u pravu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srećom, labud se sam izvukao i nastavio svoj život na reci

  • 0
Labudovi, Jezero Ilustracija: Pixabay/Gerry

Na apel jedne sugrađanke koji je objavila na fejsbuku da se pomogne labudu koji se zapetljao ispod pontonskog mostića koji vodi do jednog splava na Savi stigao je neočekivani odgovor.

Žena je napomenula i da su sa splava gde se sve desilo reki da to "nije njihov problem".

Srećom, labud se sam izvukao i nastavio svoj život na reci.

"Situaciju koja nam je danas prikazana na video snimku apsolutno nije mogao da reši niko ko nije profi ronilac i spasilac životinja, a da pri tome ne rizikuje neku povredu, ili povredu ptice. Tako da je stav osoblja splava da 'to nije njihov problem' apsolutno ispravan, da su bilo šta pokušavali, npr. da dohvate pticu nekim štapom, mogli su da je povrede, i to što se nisu mešali u situaciju i nisu preduzeli ništa što bi ugrozilo pticu ili splav, bilo je jedino ispravno.

Na kraju je labud sam rešio problem, kao što i priliči divljoj ptici koja mora da nauči da preživi i snađe se bez pomoći čoveka. Jedino što se moglo uraditi, da se nije sam iskobeljao, bilo je da se pozove tim ARS-a (Animal Rescue Serbia) u saradnji sa roniocima, i opet bi to bila komplikovana i teška operacija, obzirom na veličinu i uspaničenost ptice. Koliko god želeli da pomognemo u ovakvim slučajevima, moramo dobro pamtiti da ljudi koji nemaju opremu i specijalni trening za ovakvo spasavanje bolje ništa da ne preduzimaju...", stoji u odgovoru na fejsbuku.

Nekada je bolje da se ne mešamo u poslove prirode.

(Telegraf.rs)

Video: Labud napravio kolaps na Starom savskom mostu, pa se "ljutio" kad su pokušali da ga oteraju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA