Vreme čitanja: oko 1 min.

Kućica zdravlja sada je u srcu grada: Zakucajte, proverite svoje zdravlje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tematski program pregleda predviđen je za svaki od narednih sedam dana

  • 0
Besplatni preventivni pregledi u Zemunu Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Mobilna ambulanta "Kućica zdravlja" stigla je i do centra Beograda.

Građani mogu besplatno i bez zakazivanja da provere svoje zdravlje.

"Kućica zdravlja", koju su organizovali Gradska opština i Dom zdravlja Stari grad, radiće na Trgu republike do 30. oktobra, od 12 do 18 časova.

"Danas je organizovan dan za seniore", rekao je za medije Radoslav Marjanović, predsednik GO Stari grad.

"Kako bi što veći broj građana efikasno obavio preglede ili dobio koristan medicinski savet, pripremili smo tematski program pregleda predviđen za svaki od narednih sedam dana", dodao je Marjanović.

On je dodao da je "Kućica zdravlja" samo jedan od zajedničkih projekata i potvrda odlične i sistemske saradnje opštine, Saveta za zdravlje i DZ "Stari grad".

"Briga o javnom zdravlju je briga o dobrobiti svakog pojedinca. Ujedno, to je jedna od preventivnih aktivnosti koja je predviđena nedavno usvojenim dokumentom - Planom javnog zdravlja Gradske opštine Stari grad, 2023-2026. godine. Ovaj strateški dokument je potvrda da je naša opština prepoznala značaj javnog zdravlja i primarne zdravstvene zaštite svojih građana", rekao je Marjanović.

Direktorka Doma zdravlja "Stari grad" dr Vesna Knjeginjić rekla je za Tanjug da će lekari te ustanove do 30. oktobra svakodnevno obavljati razne preventivne preglede i medicinska savetovanja, bez uputa i zdravstvene knjižice.

"Utorak, petak i ponedeljak su dani za seniore, sreda je rezervisana za oftalmološke preglede, četvrtak je posvećen ženskom zdravlju, a u subotu je tema 'Pokreni se'. Drugi dan vikenda, nedelja je dan za srce, za merenje krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi, EKG, pregled interniste i ultrazvuk štitne žlezde", rekla je dr Knjeginjić.

(Telegraf.rs)

Video: Obavljeno 4.000 besplatnih pregleda u "Kućici zdravlja" u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA