Vreme čitanja: oko 1 min.

Pogledajte kako teku radovi na uklanjanju nelegalnih splavova duž Savskog šetališta: Dizalica podiže ceo krov

Vreme čitanja: oko 1 min.

Plan je da se na ovom šetalištu, odnosno pored keja, nađe samo 28 splavova

  • 5

Ukanjanje nelegalnih splavova na Savskom keju započelo je 11. oktobra. Cilj je da se priobalje uredi i da se na vodi nađu samo objekti koji imaju dozvolu i ispunjavaju određene uslove, pre svega bezbednosne i higijenske.

Reporteri "Telegrafa" prošetali su se priobaljem na kome se izvode ovi radovi.

Ovako danas izgleda Savsko šetalište i mehanizacija koja uklanja splavove.

Gradonačelnik Aleksandar Šapić kazao je prošle nedelje da Grad Beograd nastavlja da uklanja nelegalno postavljene splavove i da on, dok je na čelu grada, neće odustati od borbe za uređenje Savskog šetališta.

"Mi krećemo, imamo rešenja o uklanjanju svih objekata i sada ćemo ponovo poslati obaveštenja. Ispostavilo se, međutim, da veliki broj splavova uopšte nisu plutajući objekti već su nasukani i stoje na šipu, može se reći da i nemaju nikakav dodir sa vodom. Neke splavove ćemo ukloniti sa reke, a neke sa kopna, a neke ćemo morati i da rastavimo. To će trajati, ali ja od borbe za Savsko šetalište odustati sigurno neću", rekao je tada Šapić.

Plan je da se na ovom šetalištu, odnosno pored keja, nađe samo 28 splavova.

"Trudićemo se da na sve načine ovde obezbedimo civilizovan prostor, uložimo velika sredstva u sređivanje Savskog šetališta, da splavovi koji ostanu budu u skladu sa ekološkim normama, imaju prečišćivače otpadnih voda, standardizovane gabarite, te da se ovaj deo sređuje, održava i da konačno možemo da vidimo reku", dodao je Šapić.

(Telegraf.rs)

Video: Tone splav na Novom Beogradu: Pola objekta "uronilo" u mutan Dunav

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA