Grad obezbedio bager za opštinu Lazarevac: "Sa mehanizacijom smo muku mučili"

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Predsednik opštine Lazarevac, Bojan Stević zahvalio je na ovom, izuzetno značajnom poklonu

Grad Beograd donirao je JPKP "Lazarevac" multifunkcionalni bager, objavljeno je na sajtu ove opštine.

Primopredaji bagera prisustvovali su predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, gradska sekretarka za zaštitu životne sredine Ivana Vilotijević, predsednik GO Lazarevac Bojan Stević i predstavnici lazarevačkog komunalnog preduzeća.

Predsednik opštine Lazarevac, Bojan Stević zahvalio je na ovom, izuzetno značajnom poklonu.

"Zahvalio bih se na uručenju današnjeg poklona, ove multifunkcionalne mašine, takozvane 'kombinirke', koja će sigurno unaprediti rad našeg komunalnog preduzeća, koje je u prethodnom periodu zaista muku mučilo sa mehanizacijom. Ono što je, takođe, veoma značajno jeste da do kraja ovog meseca ili početkom novembra očekujemo još jednu značajnu pomoć od strane Grada Beograda i Sekretarijarta za zaštitu životne sredine, a to su četiri kamiona 'smećara', tri od 16 kubika za odnošenje smeća i jedan od 12 kubika", reako je Stević.

Predsednik Skupštine Grada Beograda, Nikola Nikodijević istakao je odličnu saradnju Beograda sa Gradskom opštinom Lazarevac, pritom se posebno osvrnuvši na poboljšanje rada lazaarevačkog komunalnog preduzeća, ali i na problem sa divljim deponijama, na čije će rešavanje upravo biti usmerena i naredna donacija grada.

"Ono što jeste cilj Gradskog sekretarijata za zaštitu životne sredine, ali i naše opredeljenje jeste, pre svega, zdravija životna sredina i bolji tretman otpada, a kada imate mehanizaciju i dovoljno opreme i ljudstva, onda možete na kvalitetan način i da se bavite tretmanom otpada", istakao je Nikodijević.

On je, takođe, dodao da se u narednom periodu velika pažnja mora posvetiti edukaciji ljudi kada je ovaj problem u pitanju. Otpad je resurs samo ukoliko se tretira na pravi način i kada ga tretiraju stručni ljudi.

(Telegraf.rs)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA