"Bezobrazluk u Nušićevoj traje mesecima" Zar svaki skver mora da ima saobraćajnu kameru i policajca?

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Već drugi put snimljeno je kako neko skreće iz Nušićeve i Makedonsku ulicu, skretanje udesno, ali iz trake za zaokret ulevo

Šta treba da se postavi na jednoj jednostavnoj raskrsnici da bi bahati vozači ispoštovali jednostavna i jasna pravila saobraćaja?

Kamere, ležeči policajci, "živi" policajci, prepreke, ograde, rampe?

Već drugi put snimljeno je kako neko skreće iz Nušićeve i Makedonsku ulicu, skretanje udesno, ali iz trake za zaokret ulevo.

Unapred smišljen plan vozača kako da "preskoče" gužvu zbunjuje ostale učesnike u saobraćaju i ugrožava im bezbednost.

"Javljam Vam se i šaljem nastavak priče o svakodnevnoj borbi sa bahatim vozačima na ulicama prestonice. Svakoga dana vozim iz centra grada na Novi Beograd i nazad. Moja svakodnevica u vožnji svela se da često spasavam 'živu glavu' zbog nesavesnih i bahatih vozača, upravo iz tog razloga želela sam da snimim kako bi svi videli, a možda neko i reagovao, kroz šta prolaze svi oni koji provode dosta vremena u vožnji po glavnom gradu.

Nažalost, ili na sreću, nisu snimljene najopasnije situacije kroz koje sam prolazila ali bezobrazluk u Nušićevoj ulici traje već mesecima, gde svi savesni vozači stoje i regularno čekaju da se uključe u Makedonsku ulicu, dok ostatak 'pametnih' prešiša kolonu, na silu se nepropisno i vrlo često na crveno svetlo uključe pa čak i po cenu sudara.

Nažalost nije ovo jedino mesto gde vlada zakon jačeg i bezobraznijeg a ja se iskreno nadam da će bar jednog dana stati na put svima onima koji se na ovaj način ophode u saobraćaju", napisala je naša čitateljka Jelena Milojević.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte kako taksista gazi ostrvo u Trgovačkoj: Najbahatije polukružno skretanje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko

    5. oktobar 2023 | 16:30

    Ne kapiram sta je cudno? Cinjenica je da smo ekstremno bahati vozaci. Problem je sto mnogi vozaci ne poznaju propise i ubedjeni su da su u pravu! Svakodnevno se desava u saobracaju da ljudi ulaze u pogresne trake, makazice i da lete na crveno. Rastojanje ne postoji, prvenstvo prolaza takodje. Ne vrede kazne. Samo psihicka provera svake godine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA