Upozorenje RHMZ za Beograd: Očekuju se obilne padavine, grad i olujni vetar

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 5

U Beogradu se u subotu u drugom delu dana očekuje veoma nestabilno vreme, a pri intenzivnim grmljavinskim procesima u pojedinim delovima grada očekuje se velika količina padavina, od 30 do 50 milimetara, lokalno i više

Upozorenje za područje Beograda na veoma nestabilno vreme praćeno obilnim padavinama i gradom izdao je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

- U Beogradu se sutra, 5. avgusta, u drugom delu dana očekuje veoma nestabilno vreme, a pri intenzivnim grmljavinskim procesima u pojedinim delovima grada očekuje se velika količina padavina, od 30 do 50 milimetara, lokalno i više - navodi RMHZ u upozorenju.

Takođe, kako najavljuju, moguća je i pojava grada kao i kratkotrajni olujni severozapadni vetar.

Pogoršanje vremena za vikend na teritoriji na teritoriji čitave Srbije

Podsećamo kako je naš meteorolog najavio za vikend se na teritoriji čitave Srbiji očekuje jače pogoršanje vremena, u okviru kojeg će biti uslova za grmljavinske oluje sa gradom i olujnim vetrom.

Za 12 sati, odnosno do nedelju ujutro očekuje se da širom Srbije padne od 30 do 50 litara kiše po kvadratnom metru, lokalno i do 70 mm, što su količine koje u proseku padnu za mesec dana.

Već oko podneva naoblačenje i zahlađenje se očekuje u severozapadnim, zaapdnim i jugozapdnim predelima, posle podne i u centralnim, a tokom večeri i na jugu i istoku Srbije uz kišu i veoma obilne pljuskove sa grmljavinom.

Najobilnije padavine i najveća opasnost od grmljavinskih oluja u Srbiji očekuju se posle 15 časova, pa do nedelje ujutro.

U nedelju će u Srbiji biti umereno do pretežno oblačno i osetno svežije, povremeno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Maksimalna temperatura biće od 23 na severu i zaapdu do 29 stepeni na jugu Srbije.

I u ponedeljak sveže, uz lokalne pljuskove sa grmljavinom. Maksimalna temperatura biće od 22 do 26 stepeni.

Poboljšanje vremena očekuje se od utorka, a od srede će biti sunčano i ugodno toplo, uz sveža jutra, ali toplije dane.

(Telegraf.rs)

Video: Na Univerzitetu Kolumbija veliki dan za Srbiju i našeg naučnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kralj

    4. avgust 2023 | 23:50

    Sreca pa ne zivim u BG. Po ovoj vesti shvatam da u ostalom delu srbije nece biti kise!

  • Luka

    5. avgust 2023 | 07:11

    Bitno da kad se radi 40 stepeni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA