Konkursni poziv za devetu izložbu "Stvaralačka Grocka": Galerija otvorena do 8. juna

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Za dodatne informacije umetnici se mogu obratiti ovoj ustanovi putem imejl-adrese: centarzakulturugrocka@gmail.com

Konkursni poziv umetnicima za učešće u devetoj grupnoj izložbi "Stvaralačka Grocka" u "Rančićevoj kući", galeriji Centra za kulturu Grocka, i ujedno zaštićenom kulturnom dobru Beograda i Srbije, otvoren je do 8. juna, najavljeno je iz ove ustanove kulture.

Konkurs je namenjen likovnim i primenjenim umetnicima koji žive i/ili aktivno stvaraju na teritoriji gradske opštine Grocka, poznatoj po inspirativnom okruženju, brojnim stvaraocima i umetničkim ateljeima. Deveta grupna izložba "Stvaralačka Grocka" biće otvorena i predstavljena javnosti tokom jula u "Rančićevoj kući".

Konkursni poziv ima za cilj predstavljanje raznovrsnosti stvaralačke produkcije velikog broja autora i umetnika koji žive i rade na teritoriji opštine Grocka. Okupljanje i povezivanje stvaralaca u okviru grupne izložbe, kao i promocija njihovog rada u javnosti, bitan je korak ka osnaživanju umetnika, ali i obogaćivanju kulturnog života lokalne zajednice. Kustoskinja i autorka grupne izložbe je Zorica Atić, dipl. istoričarka umetnosti.

Za dodatne informacije umetnici se mogu obratiti ovoj ustanovi putem imejl-adrese: centarzakulturugrocka@gmail.com.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA