Ovo je jedini dan kada ćete tokom praznika moći da uživate u baštama kafića i parkovima

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Uticaj ciklona očekuje se nad Beogradom i u narednom periodu, pa će tokom vikenda i do sredine sledeće sedmice biti umereno do pretežno oblačno, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom

Za nama je pravi prolećni dan u Beogradu. Maksimalna temperatura bila je i do 22 stepena. Za Vaskrs se uvek nadamo lepom vremenu, ali ove godine jaja ćemo skupljati u kišom natopljenoj travi.

Ipak, neće biti hladno.

U toku poslepodneva stigla nam je i umerena košava i došlo je do osetnijeg pada vazdušnog pritiska, kao i postepenog povećanja oblačnosti. Sve to biće uvod u jače pogoršanje vremena koje se očekuje tokom noći.

U Beogradu će danas biti umereno do pretežno oblačno i svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Duvaće umeren južni vetar, u toku jutra i pojačan, a prema kraju dana biće u slabljenju.

Zbog oblačnog vremena ne očekuje se veća razlika između jutarnje i dnevne temperature vazduha, pa će ujutro biti 12, a maksimalna dnevna biće 14 stepeni.

Uticaj ciklona očekuje se nad Beogradom i u narednom periodu, pa će tokom vikenda i do sredine sledeće sedmice biti umereno do pretežno oblačno, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Najsunčanije biće u subotu i tada se očekuju i duži periodi suvog vremena.

Maksimalna temperatura tokom vikenda biće od 16 do 18 stepeni.

Kišni period nastaviće se i tokom sledeće sedmice, a biće i malo svežije.

Kako će nad Beogradom narednih dana biti izraženo južno i jugozapadno visinsko strujanje, stizaće i čestice pustinjskog peska iz Sahare, pa će kiša sadržati te čestice.

Prema trenutnim prognozama, stabilizacija vremena u Beogradu ne očekuje se pre 20. aprila.

Iako se u narednom periodu očekuje vrlo promenljivo vreme, maksimalne temperature biće oko prosečnih vrednosti za ovo sredinu aprila.

(Telegraf.rs)

Video: Zacrnilo se nebo nad Beogradom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA