Gužva u Žarkovu, pokvaren kamion kod Bubanj potoka i voda u podvožnjaku: Snežne muke u beogradskom saobraćaju

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Na periferiji Beograda palo je i do 20 centimetara snega

Ogromna kolona vozila formirala se na auto-putu od Tranšpeda do Bubanj potoka, a za sada nije poznat uzrok ovog zastoja. Gužva je smanjena oko 10 sati.

Sneg koji se topi i kiša jutros su doveli do problema u saobraćaju širom Beograda. Na periferiji je snežni pokrivač bio i do 20 centimetara.

Pravo jezero formirano je u Trgovačkoj ulici što značajno usporava saobraćaj na Ibarskoj magistrali kroz Žarkovo, posebno kod benzinske pumpe nedaleko od Belih voda.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by 192.RS (@192_rs)

Poplava je zabeležena i u podvožnjaku kod Bubanj potoka, gde se pokvario i jedan kamion.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by 192.RS (@192_rs)

"Na Obilaznici oko Beograda, na delu puta kod isključenja sa auto-puta ka Bubanj Potoku, ispod podvožnjaka, usled kvara zaustavilo se teretno motorno vozilo. Za vozila koja se kreću iz pravca Niša ka Kružnom putu, saobraćaj se odvija usporeno, a vozila koja se kreću iz pravca Kružnog puta preusmeravaju se na isključenje kod Ikee", saopštavaju "Putevi srbije".

U Beogradu 44 ekipe čistile sneg

Ekipe zimske službe JKP "Beograd put" spremno su dočekale padavine, a u prethodna 24 časa angažovane su 44 ekipe u prestonici.

U Beogradu su trenutno u prvom stepenu angažovanja, dok su u Republici na višem, drugom stepenu.

"Spremno smo dočekali padavine. Imali smo drugi stepen angažovanja i u gradu i u Republici. Radimo po nalogu investitora, po drugom stepenu smo radili prethodnih 24 časa kada su bile intenzivne snežne padavine. Počelo je sa jakim padavinama prvo kiša, susnežica, pa sneg. Na periferiji imamo i po 15, 20 centimetara snega", rekao je za Tanjug Željko Maravić, rukovodilac Zimske službe JKP "Beograd put".

"Jutarnji polasci javnog gradskog prevoza su krenuli bez problema, što je najbolja potvrda da su sve saobracajnice prvog prioriteta urađene na vreme i u roku i da građani mogu normalno da funkcionišu i naravno privreda Grada Beograda", rekao je Maravić.

Kako je naveo, sve do jutros je u gradu bio drugi stepen angažovanja, kao i u Republici.

"Grad je spustio sada na prvi stepen, a noćas su bile 44 ekipe zimske službe i devet što se tiče Republike, što je ukupno 53 ekipe", kazao je Maravić.

Prema negovim rečima, jutros u gradu imamo 27 ekipa zimske službe, a Republika je ostala na svojih devet.

"Mi smo delovali u skladu sa uslovima. Temperatura vazduha kretala se od 0 do 2 stepena, temperatura kolovoza je bila 0, pa čak i negde blagi minus. Da se ne bi stvarala poledica, mi smo tretirali i preventivno posipali so i u toku samih padavina. Kolovozi su relativno bezbedni, uz apel Beograđanima da obrate pažnju, pogotovo ako su u pitanju sporedne ulice, ali u glavnim nema problema", rekao je Maravić.

Video: Zabeleo se beli grad: Beograd se probudio pod snežnim pokrivačem ovog nedeljnog jutra

(Telegraf.rs)

Video: Ambasadorka Srbije u Izraelu na godišnjicu masakra: Užasi počinjeni tog dana su nezamislivi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tt

    27. februar 2023 | 10:49

    ,, Žarkovačko jezero" na važnom magistralnom pravcu ulaska i izlaska iz Beograda se javlja posle svakih jačih padavina i to unazad godinama. Neverovatno je da nema reakcija gradskih vlasti.

  • Tea

    27. februar 2023 | 11:10

    Nista novo za guzvu cim pocne nesto da pada,nas uvek nesto iznenadi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA